Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Xerox пуска “спестовен” монохромен лазерен принтер

2010

8

ян.

Въпреки че Xerox Phaser 3140 е персонален принтер от базово ниво, той предлага бърз печат - отпечатването на първата страница отнема само 8 секунди, скоростта е до 18 страници A4 в минута, високо качество на отпечатъка (резолюция 600 x 600 dpi, която може да достигне до 1200x600), надеждно функциониране и впечатляващ набор от характеристики, които го правят особено сполучлив избор за малкия бизнес, домашните офиси или за лично ползване.
Към момента новият Phaser 3140 осигурява и най-висок работен обем в своя клас - 10 000 страници на месец, което покрива на практика всички ежедневни печатни операции в една неголяма бизнес-ориентирана работна среда. Устройството е пригодено и за лично ползване, като работи безшумно и заема малка част от работното пространство (360 x 389 мм). Принтерът е оборудван и с редица възможности за нагласяване на размера на изображението - мащабиране, намаляване/увеличаване, припокриване с размерите на медиите. Има и значителен брой функции за съкращаване на разходите - режими за икономия на тонер и на електроенергия, функция N-up (за отпечатване на няколко страници върху един лист), анулиране на вече подадени задачи за печат, ръчен двустранен печат при работа под Windows. Като допълнителни характеристики могат да се изброят функцията за печат на водни знаци, ръчната изработка на брошури и функцията за печат на плакати (чрез отпечатване на части от изображенето върху отделни листа и сглобяването им в плакат с по-голяма площ).
Новият модел Phaser 3140 е също така лесен за инсталиране и поддръжка. Съвместим е с различни работни среди като Windows, Mac и Linux, като има и възможности за свързване в мрежа (USB 2.0 връзка). Устройството разполага със 150-MHz процесор, 8 мегабайта вградена памет и предлага избор на тонер касети с различен капацитет: разширен - за 2 500 страници и стандартен - за 1 500 страници.
Phaser 3140 е сертифициран по ENERGY STAR, за ниско потребление на електроенергия и вече може да бъде поръчван при дилърите на Поликомп.