Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Dell G5 15 - геймърски машини за още по-добри постижения

2022

11

ян.

Мобилният гейминг е това, което ви дава свободата да играете навсякъде и по всяко време, носейки мощната машина в раницата си. Едва ли има уважаващ себе си член на геймърското общество, който да не признава този факт. Той е познат и на големи компании, като Dell, които вече имат традиции при създаването на подобни преносими компютри. Специалната G-серия на производителя (разбира се „G” идва от Gaming) предоставя всичко нужно, за да се потопите изцяло в изживяването от екрана и да не мислите за друго.

Подсигурете интензивните си приключения

Цялата серия лаптопи Dell G е проектирана за интензивни игри и многозадачност, както за начинаещи, така и за топ геймъри. Предлагат мощни процесори и графични карти, термичен дизайн, заимстван от топ марката Alienware, и оптимизирани профили на производителност. Моделите от серията Dell G5 15 също така притежават страхотен дизайн, здрава алуминиева сплав на капака, светещо в преливащи цветове лого и… разбира се – осветена RGB клавиатура с 4 зони за персонализация, на която ще се радвате по време на нощните битки.

И още нещо яко – Game Shift технологията, която може да осигури „турбо“ ускорение, когато играта стане критична. Просто натискате клавишната комбинация FN+G и се задейства режим на динамична производителност чрез софтуерния команден център на Alienware. Той увеличава и скоростта на вентилаторите, за да поддържа системата ви хладна докато процесорите работят по-усилено.

Подробностите за хардуера, които ще ви спечелят
Всеки уважаващ себе си геймър обръща внимание на процесора, паметта и всички останали подробности. Ето и тях. Лаптопите от Dell G5 15 серията са с процесори, базирани на Intel (Intel Core i7-11800H 2.30GHz, 24MB кеш) или AMD (Ryzen 7 5800H 3.20GHz, 16MB кеш) платформа. Оперативната им памет в минималната конфигурация е цели 8GB 3200MHz (1x8GB), но повечето варианти предлагат комфортните 16GB 3200MHz (1x16GB) DDR4. Всички лаптопи обаче могат да се ъпгрейдват с до 32GB памет, защото разполагат с по два SO-DIMM слота за целта.

Твърдият диск е SSD и то от най-бързия тип - M.2 PCIe NVme. Разлики има само в обема, който можете да избирате - повечето предлагани модификации са с 512GB, но можете да изберете и такава с 1TB.
 

Всички дисплеи на тази серия са 15.6" (39.62 см) и ползват IPS панел, който е чудесно видим от всякакви ъгли. Разделителната му способност е Full HD (1920x1080 пиксела), честотата на опресняване е онова, което притегля и радва геймърите. Тя е цели 120Hz, което в комбинация с Anti-Glare покритието на екрана гарантира, че ежедневната игра ще радва, а няма да натоварва очите ви.
Но какво е съвременният гейминг без мощна видеокарта, отговорна за "мазното" движение на всякакви нови игри из екрана? Въпреки сложната ситуация с графичните чипове на пазара в последните месеци, Dell G15 5 моделите се предлагат с мощни видеокарти - NVIDIA GeForce RTX 3050/3050 Ti с 4GB GDDR6 или NVIDIA GeForce RTX 3060 с 6GB GDDR6 памет, което гарантира невероятно добра графика за всички топ гейм заглавия. Биткойн майнерите също ще ви завидят!

Добрият звук е също е важен за гейм изживяването. Затова тук се използва едно от най-добрите решения - звуковата HD Audio карта Realtek ALC3254, плюс две колони, снабдени с висококачествено Nahimic 3D Audio.

За достъп до Интернет и сървъри с безкрайни битки е налична добрата, "стара" жична гигабитова RJ-45-базирана връзка (10/100/1000Mbps). Но е помислено достатъчно и за мобилността - безжичната комуникация е поверена на Intel Wi-Fi 6 AX201 (2x2) или Killer Wi-Fi 6 AX1650 (2x2) адаптери, като и в двата варианта можете да разчитате на топ производителност (до 2.4Gbps!) и нисък лаг, без никакви кабели. Разбира се, лаптопите разполагат и с Bluetooth в най-новата му версия 5.1.

За връзка с всички останали устройства
Нека кажем и няколко добри думи за портовете, с които тези топ машини разполагат. Най-важното е да знаете, че предлагат най-съвременните и бързи USB 3.2 Gen 2 портове (Type-C или Thunderbolt като на мобилните телефони), които не само са свръхбързи (можете да копирате от външен SSD диск със скорости от неколкостотин мегабайта в секунда!), но и предлагат зареждане на външни устройства. Така могат да играят ролята на "голяма външна батерия" в случай че сте навън и мобилният ви телефон е незареден. За връзка с външен монитор разполагате с HDMI порт, а геймърски слушалки можете да свържете към комбинирания аудио порт (headphone/microphone).

Лаптопите от серията G5 15 на Dell се предлагат с различни варианти на операционната система: Ubuntu Linux 20.04 или Windows 10 Pro 64-bit. Всички модели са с 3 години гаранция.