Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Поликомп защити лидерската си позиция в ИТ сектора

2020

4

авг.

София, 3 август 2020 г. В началото на месец юли излезе традиционната класация на технологичните компании в България – ТОП 100 на технологичните компании, този път представена под шапката на Капитал 100 и едноименното издание на „Икономедия“. Събраните данни от включените фирми потвърждават тенденцията ИТ бизнесът в България да се развива с поне три пъти по-бързи темпове от останалите индустриални сегменти.

Фирмите са класирани според техните финансови постижения за предходната финансова година (приходи и брутна печалба). Според изнесените данни Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в България. Дистрибутор №1 в България е безспорен успех за компанията, която за поредна година успява да защити лидерската си позиция в ИТ сектора.

“2019 бе една добра година за Поликомп. Отбелязахме 20 години от създаването си. Спечелихме нови проекти и нови партньорства. “, коментира Надежда Генова, главен оперативен директор на компанията. „Наблюдаваме трайна тенденция за намаляване на участниците на пазара на дистрибуторите поради сложната роля на един дистрибутор да предлага логистика и финансиране на европейско ниво, консултации и подкрепа на партньорите, и то при маржове, клонящи към нула. Много компании не съумяват да се справят с тази сложна задача. Да, наистина е трудно, но ние правим това успешно вече 21 години, без пикове и спадове, а с един постоянен и непрестанен темп на ръст, който демонстрира желанието ни да бъдем тук, на този пазар, като изцяло българска компания, и след 10 години“, добави тя.

„Ние, Поликомп, смятаме че обединението на интересите на нашите партньори е нашият най-важен приоритет. Всички сме заедно, трябва да се подкрепяме и развиваме, да възраждаме ценности там, където са загубени, и да градим нови, защото светът вече започна своята промяна. Ние искаме да бъдем част от тези, които създават новите пътища за дистрибуцията и промотирането на ИТ продукти и решения на родния ни пазар, защото за нас българският пазар е най-важен.“, в заключение споделя г-жа Генова.

Постигнатият ръст за изминалата година и разрастването на компанията, независимо от настъпващите световни икономически тенденции, я нареждат сред най-успешните ИКТ компании в България.