Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Подобрете продуктивността си вкъщи с професионално оборудване

2020

21

май

Наскоро мнозина от нас бяха принудени да възприемат радикално нов начин на работа, и трябваше да го направят независимо дали им харесва или не. Нямаше възможност за упражнения и време за предварителна подготовка. И макар преди да сме били щастливи да прекараме някои и друг ден в домашна обстановка, разположени в което и да е свободно помещение, без значение дали седейки с лаптопа на кухненската маса или на дивана в хола, това не са работни места, които предразполагат към продуктивност за продължителен период от време.

 

И тъй като тази ситуация ще продължи, е важно да се адаптираме и да се погрижим домашното ни работно място да бъде възможно най-доброто, за да стимулира продуктивността, да подпомага дигиталното  здраве и да не пречи на производителността ви. Ето няколко съвета как да си направите домашен офис, които ще ви помогнат да си създадете необходимото удобство и да останете максимално продуктивни.

Подобрение в средата на домашния офис:

Макар физическите характеристики на жилището, което обитавате, да диктува къде ще разположите работното си място, има няколко основни принципа, които трябва да се опитате да следвате, за да си осигурите позитивна работна среда.

 

  • Връзката е ключът – съвсем простичко, но се уверете, че имате надежден безжичен сигнал. Няма нищо по-изнервящо от това да сте във видеоразговор, който непрекъснато се разпада заради лоша връзка. Приложенията за видеоразговори се адаптират към качеството на връзката, но за съжаление го правят за сметка на качеството на видеото. Минималните изисквания за ефективни видеоразговори са 8 Mbps даунлоуд / 1.5 Mbps ъплоуд скорост. Ако имате временни проблеми с връзката, докато работите от дома си, можете да включите Wi-Fi хотспота на телефона си като временен резервен вариант.  
  • Преследвайте слънцето – ако е възможно, опитайте да установите работното си място някъде в дома, където има достъп до достатъчно естествена светлина. Тя има огромен ефект върху настроението и енергийните нива, както и ви поддържа продуктивни до края на деня. Ако това не е възможно, може би си заслужава да обмислите поставянето на соларна лампа, която ще имитира ефекта на слънчевата светлина.
  • Помислете за стойката си – уверете се, че бюрото и столът ви са на правилната височина и че имате седалка, която ви осигурява добра позиция – гърбът ви трябва да е изправен, а краката ви да стоят стабилно на пода, затова забравете за канапетата или ниските столове. Стойката ви може лесно да бъде подобрена, като поставите монитора си на правилната височина и дистанция. Горната част на екрана трябва да бъде 10 градуса под височината на очите ви и на една ръка разстояние. Чудесен вариант е да използвате поставка за лаптоп или просто да поставите няколко книги.

Използвайте правилната техника

Въпреки че изброените по-горе съвети и трикове трябва да са достатъчни да поддържат продуктивността ви и да ви карат да се чувствате удобно в кратки до средно дълги срокове, има няколко допълнителни стъпки, които си заслужава да обмислите, ако възнамерявате да превърнете домашния си офис в извор на вашата продуктивност.

 

  • Вземете си камера, с която ще изглеждате максимално добре… – бихте положили усилия да изглеждате в най-добрата си форма, когато се срещате с нов клиент и не би трябвало да има разлика, когато това се случва от разстояние. И все пак – вградената камера на вашия лаптоп обикновено не е достатъчно добра,  заснема от неподходящ ъгъл и прави образа ви зърнест и с неестествен цвят на кожата. Заслужава си да обмислите инвестиция в подходяща самостоятелна уебкамера, която да ви осигури надеждни изображения и да ви покаже в най-добрата ви светлина.
  • и я настройте, за да получите максимално добри резултати - щом вече имате подходящата камера, ще трябва да я настроите правилно. Уверете се, че сте я разположили на нивото на очите си, за да ви виждат от естествен ъгъл, а ако се обаждате от по-тъмна стая, помислете дали да не сложите настолна лампа зад монитора, за да избегнете проблемите с осветлението или контраста.
  • Готови, хедсет, старт – ако работата ви е свързана с дълги часове телефонни разговори, си заслужава да обмислите опцията да ползвате хедсет. Уморително е да държите телефон до ухото си продължително време, а и писането на бележки с една ръка е трудно. Слушалките ще освободят ръцете ви и ще ви направят майстор на продуктивността. Освен това, ако изберете хедсет с опция за елиминиране на шума, няма да се притеснявате за външните смущения, докато водите конферентен разговор.
  • Минимизирайте разсейването – при новите обстоятелства мнозина от нас споделят дома си с други хора, особено когато децата учат вкъщи. Където е възможно, опитайте се да разположите работното си пространство на тихо място, далече от разсейващи фактори. А ако трябва да работите около другите, опитайте се да не се разсейвате, като помислите да си осигурите безшумна мишка или клавиатура – особено полезни са, когато малчуганите спят.
  • Два екрана, двойна забава – ако разполагате с бюджет, заслужава си да инвестирате във втори монитор, тъй като това ще намали зрителната умора и ще удвои това, което можете да виждате. Вече имате личен настолен компютър или таблет, които само събират прах? Използвайте ги и си вземете клавиатура и мишка, които позволяват управление на няколко устройства, за да превключвате между тях и да извършвате няколко задачи едновременно като истински професионалисти.
  • Не забравяйте компютърната периферия – надеждната мишка и клавиатура са задължителни и ви осигуряват значителен напредък по отношение на производителността в сравнение със стандартните тракпад и клавиатура на лаптопа. Има много опции с различни характеристики според вашите нужди. Прекарвате много време за скролиране в Excels? Изберете мишка, която има допълнително скрол колелце и програмируеми бутони, за да обработвате по-лесно страниците, пълни с информация.

Макар новият начин на работа да не е за постоянно, очевидно ще има продължително влияние върху бъдещите работни навици, като дистанционната работа ще бъде по-сериозно застъпена в работната ни седмица. Като се има предвид това, всяка инвестиция в изграждането на домашен офис ще донесе продължителни дивиденти във времето.

 

Разгледайте продуктите на марката в сайта ни, и изберете продукти който могат да ви помогнат за създаването на домашния ви офис.