Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

MSI представя следващото поколение дисплей за творци Creator 17 е първият лаптоп с Mini LED екран

2020

7

ян.

Иновативният технологичен гигант MSI продължава да отговаря на нуждите на творците. Компанията се готви да разкрие нов, уникален лаптоп за създаване на съдържание на CES: Creator 17. Моделът е първият в света лаптоп, който притежава нова революционна технология - Mini LED дисплей, осигуряващ на всички творчески души върхова точност на цветопредаването за максимален реализъм.

 



Еволюционна Mini LED технология с пазарен потенциал от 1 милиард долара
Mini LED е променяща правилата на играта технология, която може да бъде използвана във всички електронни дисплеи. Тя притежава по-опростена структура с по-добро представяне, която комбинира всички силни страни на другите технологии, използвани за изработка на дисплеи. Досега Mini LED е използвана само в някои телевизори, но водещите производители на екрани вече се префокусират върху Mini LED и така пазарната оценка на технологията достига впечатляващите 1 милиард долара. Очаква се тя да бъде възприета от различни индустрии през следващите няколко години и да намери място в бъдещи модели лаптопи и смартфони. За творците, които искат да получат изключително качество на изображението с 4K HDR производителност и възхитителна яркост, Mini LED е логичен избор за техния следващ лаптоп. Предвиждайки търсенето от страна на професионалистите и бъдещите тенденции, MSI отново достига водеща роля в лаптоп индустрията като избира Mini LED за дисплей за създателите на съдържание.

 

17-инчовият екран на Creator 17 постига пикова яркост от 1000 нита с Mini LED подсветката. Тази технология дефинира 240 зони с контрол върху локалното затъмнение, което осигурява жива картина с ярки светли и дълбоки тъмни тонова и по-остри и детайлни изображения. Освен това Mini LED е имунизирана срещу проблеми с прогарянето на пиксели.

 

 

 

Mini LED дисплеят на Creator 17: сертифициран по стандарта HDR 1000
HDR означава висок динамичен обхват и значително разширява параметрите на картината в две основни направления – контрастно съотношение и цветова точност. Mini LED дисплеят на Creator 17 за момента е единственият панел в лаптоп, който може да постигне високия динамичен обхват (HDR) по стандарта 1000 и да постигне пикова яркост на белия цвят от 1000 нита. Това е поне два пъти по-ярко от конкурентните дисплеи, използващи обичайната LED или OLED технология. Причината HDR да изглежда далеч по-добре е, че технологията осигурява изображение с изключителна яркост с високо ниво на контраст между светлите и тъмните области на екрана, като същевременно се възползва от повече цветове, за да създаде много по-реалистична картина. Така например, едно заснето HDR изображение може да бъде възпроизведено само на HDR панел, в противен случай творението ви може да страда от изкривяване на цветовете, ако яркостта на дисплея не достига нужните нива.

 

Creator 17 пресъздава естествени цветове и осигурява водещо реалистично преживяване
Със стандарта HDR 1000 дисплеят на Creator 17 може да възвърне истинските цветове на обекти от заобикалящия ни свят. Creator 17 предлага 4K резолюция за по-реалистично зрително преживяване и широка цветова гама, покриваща 100% от DCI-P3, която спомага за постигане на близка до реалността точност на цветове. Допълнителна полезна възможност за творците в Creator 17 е поддръжката и на DCI-P3, и на Display P3, което дава на потребителите максимална гъвкавост в различни сценарии, в които те презентират работата си.

 

 

 

 

Следващо поколение LED: По-малки източници на светлина водят до големи подобрения при дисплеите
Следващото поколение прави скок в бъдещето на дисплей технологиите, при което сегашните дисплеи с подсветка отстъпват на модели със самостоятелно излъчване с много по-проста структура. Както подсказва името, по-просто обяснено, Mini LED подсветката е по-тънка, миниатюрна, подредена в блокове, което допринася за еднородността на излъчваната светлина и така превъзхожда предшестващите реализации. Mini LED дисплеят на MSI Creator 17 има предимството на подобрената енергийна ефективност, намалена дебелина и по-оптимално светлинно излъчване. За подобрено качество на изображението, особено в контекста на HDR, се нуждаете от локално затъмнение. Creator 17 предлага гъвкавостта на повече от 240 зони с пълно локално затъмнение или осветяване на конкретни области от изображението – в идеалния случай той е способен да затъмни всеки пиксел в достатъчна степен, за да създаде впечатляващо контрастно съотношение, което може да бъде автоматично настройвано при изобразяване на движения във видео.

 


Водещите иновации на MSI Creator 17 дебютират на CES
Освен изключителния Mini LED дисплей, тънкият, но мощен MSI Creator 17 предлага най-новото при процесорите и графичните чипове и осигурява всички необходими портове, включително Type-C конектор, който поддържа изход на външен дисплей в 8K резолюция. Creator 17 е снабден с най-бързия в света UHS-III SD четец за карти, достигащ скорост на четене от 624 MB в секунда. Thunderbolt портът поддържа до 27W(9V/3A) захранване за зареждане на мобилни устройства. Всички тези функции ще осигурят безпроблемна работа на професионалните творци и ще им позволят да създават и споделят великолепни моменти. Водещите върхови иновации в Creator 17 ще направят своя дебют на тазгодишния CES и ще демонстрират възможностите на MSI да бъде винаги една стъпка пред индустрията.