Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother съветва как да намалите, използвате повторно и рециклирате хартията

2019

9

дек.

Хартията е продукт, за който рядко се замисляме, но всъщност и невероятно ценен ресурс. Може да се изненадате като научите, че всеки европеец използва средно повече от 2 листа хартия на час, което се равнява на между 250 и 300 килограма хартия годишно.

Brother ви предлага няколко прости начина за намаляване, рециклиране и закупуване на хартия за дома и офиса по отговорен начин.

 


Намаляване
• Горещи бюра – премахването на статичните бюра е чудесен начин да намалите до минимум използването на хартия. Много по-трудно е да се натрупа куп хартия, ако седите на различно място всеки ден.


• Без хартия – в офиса или вкъщи, проверете дали сте отказали всички хартиени фактури за сметките и ги плащайте онлайн. Повечето компании ще ви улеснят в този процес, защото за тях е много по-евтино да ви изпратят сметката по имейл и същевременно да елиминират риска от загубване.


• Променете сутрешния си ритуал – европейците са известни със своята любов към кафето. Когато посягате към сутрешната напитка, избягвайте картонените чашки, защото те не са щадящи за околната среда. По-добре си купете удобна чаша за многократна употреба и я носете със себе си. Много кафенета дори предлагат отстъпки за хора, които си носят собствена чаша за напитката.

 

 

 

Повторно използване
• Upcycle – хартията е фантастичен ресурс за хоби проекти и може да бъде трансформирана в много нови предмети, като например гирлянди, декорации, вази, кутии, купи, лампи и много други. Посетете Brother Creative Centre за повече вдъхновение на адрес: https://www.creativecenter.brother/en-us


• Пазарувайте умно – избирайте материали, които могат да бъдат използвани повторно. Например, вместо да вземете хартиени кърпи, използвайте платнени, които можете да изперете и употребявате многократно. Има много щадящи околната среда алтернативи от най-различни материали, включително бамбук.

 

Рециклиране
• Разделяйте и рециклирайте – знаете ли, че всеки тон рециклирана хартия може да спаси 17 дървета и да спести 1700 литра петрол, 0,065 куб. м земна маса и 4000 киловата енергия, както и 31822 литра вода?2 Тази малка промяна в навиците и обръщането на повече внимание на рециклираната хартия, може да има голямо въздействие върху околната среда.


• Направете почистване – на работното място и в дома, можете да рециклирате старите папки, които заемат място и да дигитализирате документите от тях. Сканирането на документи и съхранението им в компютърна система ще намали нуждата от хартиени копия и ще спести много място не само на бюрото ви. Мантрата на чистото работно място и чистото съзнание ще ви накара да се чувствате позитивни и да се радвате на работната площ, която сте си върнали.

 

 

Закупуване
• Стъпките към промяната – за производството на тоалетната хартия, която един човек използва през своя живот, са нужни средно 384 дървета3 и това е зашеметяваща цифра. Помогнете в борбата с глобалното затопляне просто като направите замяна с бамбукова кърпа и тоалетна ролка. Бамбукът е най-бързо растящото растение в света, което абсорбира 30% повече въглерод и освобождава 35% повече кислород от другите дървета.

• Гледайте за знак за одобрение – когато купувате хартиени продукти – от кухненски ролки до книги, търсете обозначението FSC. Има три типа FSC маркировка върху продуктите – FSC 100%, FSC recycled и FSC Mix. Купуването на продукти със знак FSC означава, че помагате в грижата за световните гори.

Научете повече за безплатната програма на Brother за рециклиране на празни касети от консумативи и как това помага за опазване на околната среда: https://www.brother.bg/about-brother/brother-earth .

1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts
2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/
3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/