Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

На Halloween Brother съветва как да защитите мрежата си от призраци и пропуски в сигурността на печат

2019

31

окт.

 

Halloween е подходящо време за преглед на процесите за сигурност на печата и подсигуряване на мрежата срещу хакерски атаки.


Вижте 7 съвета от Brother, които ще ви помогнат да избегнете нежелано проникване във вашата мрежа.


1. Защита на Wi-Fi паролите
Когато един принтер е свързан към незащитена мрежа, вратата за достъп до всички ресурси е отворена. Добрата новина е, че не е нужно да прибягвате до сложни заклинания – достатъчно е да защитете достъпа до вашата Wi-Fi мрежа с парола.


2. Ъпдейтвайте фърмуера редовно
Уязвимостите в сигурността на печат могат да бъдат намалени значително с изчистването на бъгове. Конфигурирайте устройствата си за автоматични ъпдейти и редовно актуализирайте фърмуера им, за да сте сигурни, че разполагате с най-добрата защита и функционалности към момента.


3. Задайте солидна администраторска парола
Принтерите обикновено разполагат с уеб интерфейс за администриране, който осигурява контрол и настройка на устройството. Ако е нужно, задайте нова, по-силна парола при първоначалното конфигуриране. Ако нямате намерение да се възползвате от опцията за уеб администриране, можете да забраните тази опция и да затворите вратата пред съмнителни посетители.


4. Мрежова firewall защита
Ограничете достъпа до вашата система с мрежов firewall. Това е устройство или софтуерно приложение, което защитава мрежата ви като наблюдава трафика и блокира потенциалните „призраци“.


5. Превключете устройствата към вътрешен IP адрес
Някои печатащи устройства идват с предварително конфигуриран външен IP адрес. Ако го смените с вътрешен IP адрес, веднага ще вдигнете нивото на защита от публични зложелатели. Можете да отидете още една стъпка по-далеч като ограничите достъпа само до адреси от локалната мрежа или подмрежа, което на практика ще направи принтерите недостъпни от Интернет.


6. Индивидуална защита на мрежовите профили
Когато едно печатно устройство изисква достъп до мрежов ресурс, уверете се, че конкретният мрежов профил е настроен. Дайте на всеки индивидуален акаунт достатъчни права само за задачите, които се предполага да извършва.


7. Деактивирайте всичко, което не е важно
Печатащите устройства идват с богатство от възможности, предназначени да подобрят функционалността, но не всички са релевантни на вашите нужди. Защитата срещу призраци и таласъми може да бъде подсилена чрез деактивиране на всички несъществени услуги, интерфейси, функции и физически портове.


За по-детайлна информация относно сигурността на печата, моля посетете страницата Защитен печат на документи с Brother Secure Print+