Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Новата серия G2 на AOC: геймърски монитори с IPS панели, честота на опресняване до 144 Hz и 1ms MPRT

2019

24

окт.

Специалистът в създаването на гейминг монитори AOC обяви чисто новите дисплеи от серията G2. Колекцията се състои от четири модела: 27” (68,6 см) 27G2U, 27G2U5 и по-малките 23,8” (60,4 см), 24G2U и 24G2U5.

 

Феновете на динамичните състезателни игри трябва да грабнат 27G2U или 24G2U със скорост на опресняване 144 Hz, докато феновете на по-бавните могат да изберат 27G2U5 или 24G2U5 със скорост на опресняване 75 Hz. Всички модели се предлагат с AMD FreeSync и могат да се похвалят с MPRT време за реакция от 1 ms, за да осигурят плавно гейминг изживяване без размазване при движение.

 

Снабдени с IPS панели с точно цветопредаване, изображенията на мониторите от серия G2 са невероятно ярки, дори при широки ъгъли на видимост от 178°/178°. Всички модели се предлагат в луксозен и модерен дизайн с поразителни червени акценти върху рамката и гърба на монитора, както и стойка с регулируема височина от 130 мм за по-ергономично игрово изживяване.

 

Плавен геймплей и ярки визуализации
27” 27G2U и 23,8” 24G2U разполагат с IPS панели със съответно 120% и 126% sRGB цветова гама, осигуряващи естествено възпроизвеждане на цветовете и привличащи окото визуализации.


Благодарение на много бързата скорост на опресняване от 144 Hz и впечатляващия MRST от 1 ms (време за реакция на изображението), тези монитори ще гарантират плавен геймплей и ще се погрижат за нуждите на всеки геймър, включително за феновете на шутъри, MOBA и други.

 

 


AOC 27G2U

Любителите на по-бавни игри като стратегии и приключения, които не се нуждаят от много високи скорости на опресняване, може по-скоро да обърнат внимание на 27G2U5 и 24G2U5 със 75 Hz.


И двата монитора представляват значително подобрение в сравнение с обикновените 60 Hz дисплеи и визуализират геймплея по-плавно.


Тези монитори също са оборудвани с IPS панели, предлагащи широки ъгли на видимост 178°(Х) /178°(В) и богати, ярки цветове, както и 1 ms MPRT време за реакция за отлична отзивчивост и FreeSync поддръжка за игри без накъсване и насичане. Всички модели имат яркост от 250 cd/m², поради което могат да се използват в среди с различно осветление.

 



AOC 24G2U

Специфични функции за геймърите
Освен това, серията G2 включва редица други специфични за игрите функции. Ниското входно закъснение гарантира, че потребителите ще получат визуална обратна връзка без забележимо забавяне. Чрез адаптиране на AOC Game Color, геймърите могат да увеличат или намалят наситеността на цветовете, за да видят по-добре своите опоненти и да получат предимство пред тях.

Използвайки функцията Dial Point, играчите могат да поставят мерник в средата на екрана, който да им помогне да се целят по-прецизно и точно. Технологията FlickerFree и режимът Low Blue Light помагат за по-добро приспособяване на окото при по-дългите игрови сесии. И накрая, в пакета е включен и нов, елегантен и персонализиран софтуер за коригиране на тези (и други) настройки.

 

Свързаност
И четирите модела предлагат два HDMI интерфейса, DisplayPort за свързване към различни устройства и VGA вход за по-старите модели компютри. Потребителите могат да изберат да свържат слушалките си или да използват вградените 2W високоговорители.

Вграденият USB хъб дава възможност на геймърите да свързват периферни устройства като клавиатура и/или мишка, което прави бюрото по-спретнато.


Мониторите имаха своята европейска премиера на най-голямото световно събитие за игри – gamescom в Кьолн, Германия между 20-24 август 2019 г. Моделите с 144Hz 27G2U и 24G2U ще дебютират в магазините през септември, а 75Hz 27G2U5 и 24G2U5 през октомври 2019 г.