Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Wacom Cintiq 22 – идеалният инструмент за художници, дизайнери, студенти и млади творци в областта на дигиталното изкуство

2019

2

авг.

Wacom обявяви новия Wacom Cintiq 22 – най-новото попълнение от този клас дисплей-таблети, предназначен за ентусиасти в областта на изкуството и дизайна, млади творци и страстни любители, които се стремят да достигнат едно изцяло ново ниво в своето дигитално творчество.

 


Новият модел дисплей-таблет Cintiq 22 се присъединява към по-малкия Cintiq 16, предлагайки същата висока прецизност и отличен контрол с писалката Wacom Pro Pen 2, плюс по-голям дисплей за ненадминат комфорт при работа и висока производителност. Той е идеалният инструмент за дигитално скициране, илюстрация, дизайн и чертежи. Новият Cintiq 22 е специално проектиран за тези артисти и дизайнери, които вярват и се осланят на ненадминатото качество на дисплей-таблетите на Wacom, но не се нуждаят от усъвършенстваните функции и параметри на моделите от серията Cintiq Pro, като 4K резолюция и много богата цветова гама. Със своята атрактивна цена, Cintiq 22 дава възможност както на потребителите на графични таблети да преминат към работа с дисплей-таблети, така и на тези, които никога не са рисували дигитално – да го направят.

 

Wacom Cintiq 22 работи с новата професионална писалка Wacom Pro Pen 2, която е с 8192 нива на чуствителност на натиск, има гумичка на обратната страна, както и има чувствителност на наклона. Благодарение на патентованата от Wacom технология EMR (електромагнитен резонанс), писалката няма кабел, батерия и не се нуждае от зареждане.


Освен това писалката е прецизно проектирана така, че балансът на тежестта, гуменото захващане и позицията на бутоните да я правят удобна за работа.


Cintiq 22 е с висока резолюция 1920 x 1080 Full HD, която осигурява голяма яснота и илюстрира всеки детайл на екрана. Покритието на екрана е от закалено стъкло и елиминира всички отражения. Намаленият паралакс също дава пълен контрол, така че курсорът е там, където трябва да бъде. Всичко това е така съчетано, че прави рисуването върху Wacom Cintiq естествено, като рисуване върху хартия.
Тъй като ергономичният комфорт е важен, таблетът разполага и с лесна за използване стойка, която може да се регулира под различен ъгъл.

 

Wacom е първата компания, която още през 2001 г. представя графичен дисплей-таблет – моделите от серията Cintiq. Те се използват за почти всички анимационни филми, разработване на игри и промишлен дизайн. Новият Cintiq 22 е перфектен за илюстрация, графичен дизайн, ретуширане на снимки и оформление и е идеален избор за начинаещи творци, както и за ентусиасти в областта на изкуството и дизайна. Потребителите могат да използват и допълнителните писалки - Pro Pen slim и Pro Pen 3D - за различен тип усещане или за работа в 3D приложения (не са включени в окомплектовката на таблета, а се закупуват отделно). Новият дисплей-таблет е съвместим с PC и Mac и работи със стотици приложения от компании като Adobe®, Autodesk®, Pixologic®, Celsys®, Corel® и The Foundry®.

 

Преимущества на Wacom Cintiq 22:
• Висока производителност, обезпечена от голям дисплей и писалка с 8192 нива на натиск, които осигуряват невероятна прецизност.
• Писалката реагира на наклона на ръката на потребителя и регистрира всяко движение.
• Full HD дисплеят с разделителна способност 1920 x 1080 предлага оптимален комфорт, намален паралакс, сгъваеми крачета и други характеристики, с които улеснява работния процес. В допълнение е устойчив на надраскване.


Преглед на функциите:
• Wacom Pro Pen 2 предлага прецизност и контрол с 8192 нива на чувствителност на натиск и разпознаване на наклона.
• Не е неободимо зареждане на писалката, благодарение ЕМР технологията, която черпи енергия от вашия Wacom Cintiq.
• Удобен за работа - балансирано тегло, гумено захващане и лесно достигане на страничните бутони.
• Моментален достъп до бързите клавиши на графичният софтуер чрез програмируемите странични бутони на писалката.
• Предпазен филм за намаляване на отблясъците при рисуване.
• Намален паралакс за прецизно позициониране на курсора.
• Осигурява отличен комфорт на работа и намаля умората докато потребителя рисува.
• Голям дисплей с Full HD резолюция 1920 x 1080.
• Ярки и реалистични цветове обхващащи 72% от цветовата гама на NTSC.