Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Технологията CinematicColor за цветове, както са си ги представяли режисьорите

2019

15

юли

Технологията CinematicColor за цветове, както са си ги представяли режисьорите

 

 

 

Истинските цветове предизвикват чувство на скръб, радост, романтика и вълнение, като запазват оригиналното изображение. Проекторите за домашно кино BenQ въплъщават нашата вяра в „Предаване на най-истинския цвят и най-дълбоките чувства на зрителя“. Нашите THX и ISF двойно сертифицирани инженери доставят 100% Rec. 709 цветови диапазон за перфектна цветова последователност. Нашите топ проектори постигат широк цветови диапазон DCI-P3 и само BenQ предоставя доклади за калибриране, доказващи Delta E* ефективност по-малко от 3 за възпроизвеждане на автентични цветове на холивудски филми.

 

  • Какво е цветова точност
  • 100% Rec. 709 цвета започва от източника на светлина
  • Възпроизвеждане на истински цвят с нанометърно ниво на прецизно чисто цветно покритие
  • Само BenQ предоставя доклад за заводско калибриране

 

  

Проектори                                                                         BenQ Други

 

Delta E: Разликата в цвета
Delta E изчислява и определя разликата между цвета на препратката и действителния цвят на проектора, който се опитва да го сравни, на основата на координати L*a*b*. Представяйки „разлика в усещането“, стойността на Delta E от 1,0 е най-малката разлика в цвета, осезаема за човешкото око, а стойност Delta E по-малка от 1,0 е невидима.

 

Какво е цветова точност
Цветовото възприятие може да бъде субективно - някои може да виждат червено, докато други виждат в розово. Цветният стандарт Rec. 709 беше създаден от ITU (Международен съюз по телекомуникации), за телевизионната, кино и A/V индустриите, за да се гарантира, че цялото HD оборудване, включително дисплеи, DVD-та и Blu-ray, използва същия цветови диапазон, резолюция, кадрова честота и видео спецификации.

 

 

Rec. 709 цветово пространство
Rec. 709 използва специфични червени, зелени и сини цветове и осветител D65 (6500k) за бялата точка, за изграждане на стандартизирано цветово пространство и възпроизвежда точна цветова гама и нива на сивото.

 

Цветово пространство DCI-P3
DCI-P3 е общо RGB цветово пространство за цифрова прожекция на филми от американската филмова индустрия. Често наричан „широк диапазон“, диапазонът на DCI-P3 е с 26% по-голям от sRGB/Rec. 709. Очаква се DCI-P3 да се приеме в телевизионни системи и домашно кино като стъпка към прилагането на значително по-широкия Rec. 2020.

 

D65: Standard Daylight Illuminant
Използван от Rec. 709 като негова бяла точка, Illuminant D65 е често използван стандарт, определен от Международната комисия по осветление (CIE) да представлява средна дневна светлина с корелираща цветова температура от около 6500 K.

 

Водеща технология за светлинни източници с анализ на звукови вълни
Усещането идва от реалността. Технологията CinematicColor™ дава възможност за възпроизвеждане на най-чисти цветове, без да се пропускат хардуерни детайли, свързани с изображения. BenQ R&D използва нова водеща технология за светлинни източници със строг анализ на звуковите вълни, за да се гарантира, че цветовата температура на проектираната светлина възпроизвежда точно крайния цвят на цветовия диапазон Rec. 709.

 

        

                   Оригиналната обработка                 Режим на обработка на Rec. 709        Режим на обработка на висока яркост

 

Нулев излишък на светлина с оптично-механичната структура на BenQ
Светлината може да образува красиви изображения, но също може и да повреди цвета. За прецизен контрол на светлината, BenQ R&D елиминира прекомерната проекционна светлина за абсолютно „черен“ ефект, за постигане на по-добър ANSI контраст и дълбоко напластени 3D изображения. Като гарантира, че цялата светлина от източника достига до DMD чипа и прожекционния обектив, нашата оптично-механична структура използва специална топлоустойчива матова боя и щателно полиран обектив, за да изпълни изискванията на цветовия диапазон Rec. 709

 

 

Митът за високия контраст
При гледане на прожектирани филми, възприятието на контраста е ефект, произведен от поредица от единични кадри. ANSI Intra-Image Contrast оценява по-ефективно контраста на серия от изображения вместо обичайната FOFO степен на контраст. Тъй като е малко вероятно екранът да се промени от напълно черен до напълно бял в нормален изглед, проектор с висок ANSI контраст ще предложи превъзходна дълбочина на полето и 3D ефекти.

 

      

DLP проектори на BenQ                                            Не-DLP проектори

 

Възпроизвеждане на истински цвят с нанометърно ниво на прецизно чисто цветно покритие

 

 

Цветно колело RGBRGB
От всички компоненти на DLP проектора, цветното колело има най-голям ефект върху цвета. Постигането на перфектен баланс между точността на цветовете и яркостта изисква висока точност и строг контрол на качеството. Защото дори и нанометри разлика, създават големи разлики в цветовия спектър, CinematicColor™ на BenQ използва прецизни препратки на ниво нанометри за тестване на над 20 комбинации на ъгъла и покритието на цветното колело. Всяко цветно колело е внимателно изработено с покрития с висок