Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother следва принципите на кръговата икономика за по-зелено бъдеще

2019

4

февр.

Японската компания Brother се стреми да реализира принципите на кръговата икономика – задълбочена концепция, която възприема рециклирането като последен вариант за опазването на планетата. Водещи в тази насока са рециклиращите технологични подразделения на Brother във Великобритания и Словакия.

 

 


Без съмнение нашата планета е твърде ценна. За съжаление ние експлоатираме прекалено агресивно ограничените ? ресурси и в частност използваме много трудноразградими пластмасови опаковки еднократно.

 

Това означава, че нещо не работи правилно. Целите на рециклирането са благородни, но все още сме далеч от безотпадната икономика.


Принципите на кръговата икономика
Пластмасите за еднократна употреба често се радват на медийно внимание и това е съвсем заслужено.


Европейските потребителите консумират 58 милиона тона пластмаси годишно, от които 39% се изгарят, а 31% или 25,8 милиона тона се изхвърлят. Това означава, че едва 30% се рециклират1.

 

 


Като компания Brother полага усилия за решаване на проблема като работи съобразно принципите на кръговата икономика, включващи намаляване, повторна употреба, възстановяване, ремонтиране и рециклиране.


При фокусиране върху повторното използване, възстановяването и ремонта консумативите за принтери могат да се използват неколкократно.


Ако пластмасовите части не могат да бъда използвани за производство, Brother ги смила до форма, в която могат да бъдат рециклирани, което прави частите, излезли от употреба, полезни под формата на материали за нови продукти.


Завръщане към производствените схеми
Фактори като цена и логистика правят рециклирането и повторното производство много трудни.


За създаването на ефективен процес, обаче, трябва да бъдат взети предвид широк набор от пластмасови съединения, променящи се изисквания към качеството и специфики на фирмения дизайн.

 


Този микс от фактори означава, че за производителите е най-изгодно да използват и рециклират своите собствени пластмасови части или продукти. Този факт не убягва и на регулаторните органи, които изискват и насърчават схемите за връщане с цел рециклиране.
Печатната индустрия е натрупала много опит в това отношение. От много години клиентите връщат мастилници и тонер касети на производителите.


Тази уникална позиция позволява на Brother да въвежда иновации и да подобрява рециклирането като извършва анализ на излязлото от употреба оборудване.


Колкото по-зелено, толкова по-добре
През годините центровете за рециклиране на Brother във Великобритания и Словакия успяха да постигнат сериозен прогрес по отношение на повторната употреба и рециклирането на пластмаси.


Към момента 60% от изходната продукция на европейските заводи е съставена от възстановен и рециклиран материал.
Анализът спомага за намаляване на използването на първични суровини при производството на тонер и за подобряване на дизайна на мастилниците с цел постигане на по-добра производителност, капацитет и дълготрайност.


Комбинацията от качество и устойчивост завършват цикъла на кръговата икономика, при който оптимизациите в дизайна помагат за увеличаване на общия процент на рециклиране. Някои от новите модели продукти могат да бъдат използвани два или три пъти, което увеличава дела на повторното производство с над 10%.


Потребителите, търсещи зелено решение за печат, трябва да имат предвид факта, че неоригиналните имитиращи консумативи често не подлежат на повторно използване и рециклиране заради неясния си материален състав. Така че, ако искате да сте сигурни за качеството и да знаете, че допринасяте за опазването на околната среда, само оригиналните консумативи гарантират това.