Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Над 1 милиард страници са отпечатани през приложението Brother iPrint&Scan от пускането му през 2011 г.

2018

6

дек.

Brother ясно доказа, че в новите „дигитални“ времена печатът далеч не е излишна технология и отбелязва 7-тата годишнина на своето приложение iPrint&Scan.


Данните сочат, че все повече клиенти използват приложението, за да печатат директно от своя мобилен телефон или таблет. Това прави работата с умни устройства още по-удобна и опростена, тъй като се елиминира нуждата от включване на компютър за изпращане на документа за печат или сканиране.


При пускането на приложението от японската компания през септември 2011 г., в световен мащаб са изпратени 371,225 страници за печат. Седем години по-късно тази цифра вече е над 30 милиона страници за същия месец, което само по себе си говори за нарастването на популярността на приложението.


Неотдавна iPrint&Scan успя да премине впечатляващата стойност от 1 милиард* отпечатани страници. Безплатното приложение на Brother е налично за Apple iPhone, Apple iPad, смартфони и таблети с Android и таблети Amazon Fire. То е свалено над 6 милиона пъти на устройства под управлението на Android и iOS.


Приложението iPrint&Scan е лесно и интуитивно за употреба:
• Позволява печат и сканиране към устройства в локалната мрежа (LAN).

• Предлага възможност за мобилен печат към устройства извън локалната мрежа (отдалечен печат) посредством използването на Google Cloud Print.

 

  

 

Процесът на печат на iPrint&Scan се състои в три прости стъпки: натискане на бутона „print”, избор на налично устройство за печат и задаване на желания документ за отпечатване.


Потребителите могат да използват iPrint&Scan за печат от или сканиране към различни облачни услуги за съхранение на данни като Dropbox, Evernote, Google Drive, OneDrive и Apple iCloud. Сканирането е също толкова просто: потребителят избира опцията за сканиране, натиска бутона за споделяне или запис и избира локацията, където да се съхрани цифровия документ.
Приложението предлага още опции за копиране и работа с факс.


Ива Тотева, Мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България, каза: „Нашите данни ясно показват, че има силно търсене на печатни услуги, а все повече потребители предпочитат да печатат от своите смарт устройства.“

 


*1 милиард страници са преброени от пускането на iPrint&Scan през 2011 г. Броят страници е изчислен на база на конвертираните данни на сървъра на Brother.