Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

AOC: Геймърски дисплеи за стотици милиони геймъри

2018

15

окт.

Амстердам, 27-ми септември 2018 г. – Геймърският пазар постига рекорд след рекорд, както наскоро демонстрира изложението gamescom с впечатляваща посещаемост от 370 000 души. Един от водещите играчи в индустрията е глобалната марка монитори AOC. Щефан Зомер - Директор „Маркетинг и бизнес управление“ за Европа, разказва за успешната история в интервю.

 

Как се развива пазарът на геймърски дисплеи?
ЩЗ: Много динамично; геймърският пазар расте, и в Европа, и по света като цяло. Експертите очакват двуцифрен ръст до 2021 г. с 10.3% CAGR (комбиниран годишен темп на растеж). Пазарът на геймърски дисплеи расте заедно с него.

 

Каква е ситуацията за AOC на пазара на геймърски дисплеи?
ЩЗ: Мога да кажа без преувеличение, че тя е доста добра. Имаме голямо портфолио от геймърски дисплеи, които са предназначени за всички видове взискателни гейминг направления. AOC предлага широк набор от опции – функции като висока честота до 240 Hz за феновете на състезателните игри и електронните спортове или извити дисплеи с висококачествени IPS и VA панели, които предлагат особено поглъщащо геймърско преживяване за феновете на отворените светове на RPG. Накратко: ние можем да осигурим перфектния геймърски дисплей за практически всяко изискване, което един геймър може да има.


Как протече gamescom 2018 за вас?

ЩЗ: С над 370 000 посетители през тази година, gamescom е най-доброто доказателство, че геймингът се е превърнал в неразделна част от обществото. Броят на играещите в световен мащаб се увеличава рязко и се очаква да достигне 2,6 милиарда души през 2020 г., а освен това игрите станаха масов спорт за наблюдение, така че не е учудващо, че посещаемостта на такива геймърски изложения се повишава.

 

Геймъри и специалисти бяха впечатлени от нашите иновации. Те бяха особено заинтригувани от последните модели от премиум линията AGON 3. И двата 27-инчови извити QHD монитора са с тънък, футуристичен дизайн, който печели награди. AG273QCX е с FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR™ 400 поддръжка и 1ms MPRT, и 144Hz честота на опресняване. AG273QCG е с G-SYNC поддръжка, 1ms GtG, честота на опресняване от 165Hz.

 

Щефан Зомер, Директор „Маркетинг и бизнес управление“ за Европа:
AOC може да осигури перфектния геймърски дисплей за практически всяко изискване

 

Кои са продуктите, които направиха AOC особено успешен претендент в геймърския сектор?
ЩЗ: Това, в което AOC истински блести, са премиум геймърските монитори - линията AGON. Тези дисплеи от висок клас са с диагонал от 24” до 35” и честота на опресняване от 120Hz до състезателните 240Hz, идеални за бързи FPS заглавия. Поддръжката на Nvidia G-SYNC или AMD FreeSync, супер ниските времена за реакция и ултра краткото входно закъснение на сигнала позиционират линията AGON като продукт за геймъри, които се отнасят сериозно към играта. Те са здрави, но същевременно с впечатляващ дизайн и пълни с умни функции като Shadow Control, поставка за слушалки и стойка, която се настройва по височина с отметки за позицията!

 

AOC AG352UCG6 Black Edition: Ултраширокото геймърско чудовище е обновено и изпълнено в черен цвят.

 

Как AOC се ангажира с геймърското общество?
ЩЗ: От години за AOC е много важно да бъде близо до геймърските общества по света. Работим с отбори по електронни спортове, геймърски организации и множество събития - глобални, национални и регионални. През януари AOC започна партньорство с G2 Esports, една от най-мощните и успешни esports организации в света. Основана през 2013 г. от награждавания многократно професионален играч Carlos ‘ocelote’ Rodriguez, G2 Esports бързо се превръща в титан на европейската сцена по време на различни международни esports събития, с впечатляваща история от успехи и много, много спечелени титли. Партньорството е изключително важно за нас, тъй като ние разработваме нашите продукти с и за геймъри. Ние сме сериозно ангажирани и с подкрепата на по-малки, локални събития и LAN партита, както и с обучението на широката аудитория за ползите от играенето.


Моделите се очакват през януари 2019 г. Повече информация за други модели АОС ще намерите тук.