Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

LG - Телевизия на бъдещето, благодарение на ThinQ® и Алфа процесор

2018

27

авг.

По време на тазгодишното изложението CES в Сеул, LG Electronics (LG) издигна преживяването наречено „забавление у дома“ на едно ново ниво благодарение на технологията за изкуствен интелект (AI) ThinQ® и високотехнологичния процесор на изображения, интегриран в най-новите OLED и SUPER UHD телевизори. ThinQ позволява внедряването на стотици гласови заявки, използвайки собствената отворена смарт платформа на LG, както и услуги на външни AI доставчици.

 

 


Благодарение на внедрената в телевизорите AI функционалност, клиентите на LG могат да говорят директно на дистанционното, за да се възползват от всички удобни функции на днешните технологии за гласово разпознаване. Телевизорите LG ThinQ също могат да работят и като умни домашни хъбове, които предлагат достъп до други продукти от умния дом, като например прахосмукачки-роботи, климатици, пречистватели за въздух, умно осветление, умни високоговорители, както и много други устройства, които могат да се свържат с телевизора посредством Wi-Fi или Bluetooth.


Освен това, благодарение на най-новия процесор на LG под името α (Алфа) 9, който е сърцето на водещите в индустрията OLED телевизори, зрителите ще забележат още по-големи подобрения във вече смятаната от всички за перфектна телевизионна картина. Телевизорите LG Nano CellTM SUPER UHD използват подсветка Full-Array Local Dimming (FALD). Тя гарантира най-дълбокото черно и подобрени цветове, както и отличава фините нюанси в сенките, а това създава живи изображения, максимално близки до реалността.


Модели на телевизорите LG са налични в складовете на Поликомп ЕООД, повече информация може да намерите на страницата ни: https://polycomp.bg/poly/product-details/0006302907274?a=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%2032LK610BPLB.html


ThinQ технологията от LG предлага подобрено интерактивно преживяване в най-новото портфолио от телевизори, включително моделите OLED и SUPER UHD. ThinQ използва обработка на естествени езици (Natural Language Processing - NLP), за да предостави интелигентен контрол, активиращ се чрез глас и свързаност, базирана на разработената от LG технология за машинно учене DeepThinQ. Процесът по настройване е изключително улеснен и зрителите ще могат лесно и бързо да се свържат с гейминг конзоли и външни саундбар системи. Потребителите могат да търсят информация, изображения и видеа с конкретно съдържание като направят гласова заявка към дистанционното на телевизора с команда като например „покажи ми всички филми, в които този актьор е участвал“ или „покажи ми видеа с йога”.

Телевизорите на LG с ThinQ AI поддържат услуги, базирани на Electronic Program Guide (EPG), за да предоставят информация в реално време или за да превключат на канал, който предлага желаното съдържание. Инструктирайте телевизора да “търси саундтрака на този филм” или да “се самоизключи, когато тази програма свърши” без да произнасяте името на програмата или пък да въвеждате конкретен час.

Качество на картината, достигащо перфекционизъм


Най-новият LG α (Алфа) 9 интелигентен процесор пресъздава изображенията като в истинския живот - с невероятно богати цветове, отчетливост и дълбочина, и така създава усещането за повече реализъм. Основен новаторски елемент в α (Алфа) 9 е четиристепенният процес по намаляване на шума, който включва двойно повече стъпки в сравнение с конвенционалните техники. Този алгоритъм дава възможност за по-голяма прецизност при намаляването на шумовете, подобрявайки яснотата на изображенията и позволявайки по-ефективното възпроизвеждане на плавното преливане на тонове.


Процесорът също подобрява цветовата производителност и прави цветовете да изглеждат по-реалистични дори от оригиналното съдържание. Подобрената цветова корекция дава възможност да се покажат повече естествени цветове като седемкратно разширява референтните цветови координати в сравнение с преди. α (Алфа) 9 е създаден да поддържа висока честота на кадрите (HFR), за да произвежда по-плавни и по-ясни движещи се изображения при 120 кадъра в секунда, а това на свой ред допринася за по-доброто рендиране на съдържание с бързо движещи се обекти, като спортни предавания и екшън филми. Благодарение на новия процесор на изображения, OLED телевизорите на LG през 2018 ще могат да пресъздадат всяко съдържание при най-доброто възможно качество за наистина грандиозно преживяване на своите зрители.


Максимизиране на Nano Cell с FALD подсветка и α (Алфа) 7


През 2017 г. LG отбеляза значителни постижения в посока своята изключително амбициозна визия да създаде най-добрата LCD телевизионна картина посредством своите наноклетъчни SUPER UHD телевизори. Съчетавайки наноклетъчната технология, FALD подсветката и α (Алфа) 7 процесора, SUPER UHD телевизорите през 2018 предлагат множество технологични подобрения, включително по-дълбоки нюанси на черното, подобрено рендиране на изображенията, подобрени детайли на сенките и прецизни цветове от широки зрителни ъгли.


Тазгодишният SUPER UHD телевизор с FALD предлага по-плътни зони на подсветка в рамките на дисплея, за разлика от edge-lighting технологията, където подсветката е позиционирана по краищата зад телевизионния панел. Технологията на LG подобрява нивата на черно и размерите на картината посредством независим контрол върху зоните с LED светлини, като така подобряват детайлите на сенките и намаляват цветовите загуби, а това води до подобрен контраст и превъзходно качество на картината.

Най-доброто възможно 4K Cinema HDR преживяване


OLED и SUPER UHD телевизорите за 2018 на LG имат 4K Cinema HDR, който внася в дома едно истинско кинематографично преживяване, без значение какъв е формата. OLED и SUPER UHD телевизорите за 2018 прибавят поддръжка за Advanced HDR от Technicolor и така продължават традицията да предлагат съвместимост с повечето основни HDR формати – от изключителното зрително преживяване с Dolby VisionTM до HDR10 и HLG (Hybrid Log-Gamma). Новите OLED и SUPER UHD телевизори обработват HDR изображения динамично, кадър по кадър, използвайки разработения от LG алгоритъм Enhanced Dynamic Tone mapping. Както OLED, така и SUPER UHD телевизорите ще се предлагат с Dolby Atmos съраунд саунд за най-доброто аудиовизуално преживяване.

За LG Electronics Home Entertainment Company


Компанията LG Electronics Home Entertainment е глобален лидер в областта на телевизорите, аудио-визуалните системи, монитори, персонални компютри, търговски дисплеи и системи за сигурност. Компанията даде начало на нова ера на иновациите на TV пазара, създавайки пионерски технологии като телевизорите 4K OLED, прилагайки революционн