Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Need for speed с лазерните устройства Brother L2000

2018

23

авг.

Скоростта винаги е била сред топ приоритетите на бизнеса, когато става дума за печат и сканиране. Тя е основно изискване към устройствата, наред с ценовата ефективност, надеждността и екологичността.


В тази връзка, за японската компания Brother по-бързото функциониране е в челните позиции в списъка за подобрения. Актуалната серия монохромни лазерни устройства L2000 за малки и домашни офиси е истинско превъплъщение на този стремеж със своята водеща за класа скорост на печат.

   
Когато стане дума за скорост, често правим асоциация с моторните състезания и аналогията между механиците и офис служителите е съвсем на място. Казано по-просто, бързата екипна работа е от ключово значение за успеха на пилота и за победата. Бизнес, който постига бързи резултати, с много по-голяма вероятност ще увеличи приходите си и ще спечели нови клиенти.


В контекста на печата и сканирането може да се каже, че тези процеси имат роля, подобна на тази на пит-стопа в моторните състезания. Те са сравнително малка част от цялостния процес на работа, но бързото и безпроблемно изпълнение е изключително важно за успеха.


Разликата между първо и второ място

В едно моторно състезание всяко закъснение при обслужването на автомобила може да коства победата. Ако на единият пилот на отбора се налага да изчака на опашка обслужването на съотборника му в пит-стопа, ефектът може да бъде силно негативен върху общия краен резултат на тима.


В организациите със сериозни изискваният към печата, бързото принтиране намалява вероятността от формиране на опашки до машините и минимизира загубите на производителност, свързани с неработоспособността на служителите, които чакат своите документи. В по-общ план, намаляването на времето за чакане означава повече време за работа върху задачи, които добавят стойност към бизнеса.


Имайки това предвид, повечето модели в линията от монохромни лазерни устройства Brother L2000 печатат и копират със скорост от 30 стр./мин., като върховите модели от гамата вдигат летвата до 34 стр./мин. Тези скорости позиционират серията много високо в целевия потребителски сегмент и са постигнати благодарение на технологията с два лазерни лъча, които изграждат изображенията върху барабана по-бързо.

ПоказателятFirst paper out time (FPOT)“ – времето за излизане на първата страница - е друг важен фактор, с който линията L2000 се отличава. Моделите на Brother успяват да изкарат първата напечатана страница само 8.5 секунди след получаване на задачата.
Постигане на перфектния пит-стоп.


Обратно в света на моторните спортове: ако по време на пит-стоп се случи неочаквано забавяне, например ако има проблем със свалянето или закрепването на гумата или зареждането с гориво, това коства сигурна загуба на места на пилота. Шампионати биват губени заради проблеми в пита, така че осигуряването на гладък и надежден процес на обслужване е от критично значение. Затова серията L2000 е проектирана да направи печата и сканирането възможно най-безпроблемно. Всеки модел разполага с входна тава за 250 листа, а мултифункционалните устройства са снабдени с автоматично листоподаващо устройство (ADF) за 50 страници. Върховият модел МФУ дори разполага с двустранно листоподаващо устройство. Тези функции, в комбинация с технологията за минимизиране на засядането на хартия, със сигурност намаляват закъсненията.


В отговор на приоритетите на малките и домашни офиси

Моделната гама L2000 отговаря и на други важни изисквания на малките и домашни офиси: ценова ефективност и малко въздействие върху околната среда. Точно това са и целите, които световноизвестните състезателни серии като Formula 1 и изцяло електрическата Formula E поставят във фокуса на своето развитие.

По отношение на ценовата ефективност устройствата Brother L2000 са съвместими със стандартна тонер касета за до 1 200 страници, както и с касета с голям капацитет за до 3 000 страници, която дава възможност за покупка на по-малък брой консумативи и по-малко време за смяната им.

 

За да осигурят екологичен режим на работа, устройствата разполагат с еко режим за пестене на тонер, както и с настройка за автоматично заспиване, която пести енергия в неактивните периоди. Налична е и функция за пропускане на празни страници и автоматичен двустранен печат, които намаляват прахосването на хартия.

Консумацията на енергия е намалена допълнително благодарение на друга изключителна функция на тези машини – тихата работа. Всички модели работят с ниво на шум под 50dB, което допринася за създаване на спокойна работна атмосфера, насърчаваща продуктивността и креативността.

Можете да научите повече за линията от монохромни лазерни устройства Brother L2000, като посетите уебсайта www.brother.bg, където са представени общо 9 модела – 3 принтера (HL-L2372DN, HL-L2352DW, HL-L2312D) и 6 мултифункционални устройства (MFC-L2732DW, DCP-L2552DN, MFC-L2712DW, MFC-L2712DN, DCP-L2532DW, DCP-L2512D).


За Brother

Brother е световно известна технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.


На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.