Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Gamescom 2018: AOC разкрива третото поколение високопроизводителни геймърски монитори AGON

2018

23

авг.

Специалистът при дисплеите AOC представи чисто новите си попълнения към линията премиум геймърски монитори AGON. Презентацията се състоя по време на тазгодишния Gamescom, който се проведе в Cologne Exhibition Centre в Кьолн, Германия. Новата серия монитори AGON 3 се отличава със своя изчистен, футуристичен, печелещ награди дизайн и ще дебютира с два извити 27” QHD модела: AG273QCX с FreeSync 2 HDR и PC-VESA DisplayHDR 400 поддръжка, 1 ms MPRT, 144 Hz честота на опресняване и AG273QCG с G-SYNC поддръжка, 1 ms GtG и 165 Hz честота на опресняване.

 

  

 

Подобрени и пресъздадени


Линията AGON на AOC е високо ценена от професионалните геймъри и състезатели по електронни спортове в много турнири след своя дебют през 2016 г. със 144 Hz FreeSync и G-Sync мониторите AG271QX и AG271QG, както и с 240-херцовите AG251FZ и AG251FG. Сега серията AGON 3 говори на нов дизайнерски език: агресивна извивка с радиус 1800 мм, комбинирана с 3-странен безрамков дизайн, поглъща и истински привлича геймърите в играта. Проектиранa за LAN партита и големи геймърски събирания, серията монитори AGON 3 идва с механизъм с едно щракване за супер лесно сглобяване и дръжка за носене, вградена в стойката. Препроектираната, остра стойка във формата на „V“ заема по-малко пространство на бюрото и предлага пълни ергономични настройки по височина, както и завъртане. Подлежащите на сериозно персонализиране RGB светлини, оформени като пръстен (AGON Game Lights), нов контролер (AGON Game Pad) за достъп до различни функции в реално време и обичаната стойка за слушалки вече от двете страни на екрана предлагат повече гъвкавост и завършват новия дизайнерски подход на серията AGON 3 Series. Благодарение на своя зашеметяващ дизайн, моделът AG273QCG беше отличен с Red Dot Design Award 2018.

 

Легендарен ъпгрейд


Новите модели на AOC AG273QCG и AG273QCX не само носят визуална свежест, но и нови дисплейни технологии, последни иновации и необходими подобрения, за които геймърите са мечтали.

По отношение на спецификациите, моделът с Freesync™2 HDR – 27-инчовият AG273QCX, е снабден с извит VA панел с резолюция QHD (2560x1440), 144 Hz честота на опресняване, 4 ms GtG / 1 ms MPRT време за реакция и широк цветови спектър, покриващ 90% DCI-P3. С поддръжка на стандарта PC-VESA DisplayHDR 400 AG273QCX предлага максимална яркост от 400 cd/m² и висок динамичен обхват за реалистична и поглъщаща игра. Благодарение на технологията AMD Radeon Freesync™2 HDR изображението може да бъде директно наложено към естествения цветови спектър и осветеност на монитора за запазване на HDR качеството, като се избягва неефективното тоново съответствие и се запазва ниската латентност.

AG273QCG е снабден с извит 27” TN панел с QHD (2560x1440) резолюция и още по-висока честота на опресняване от 165 Hz, 1 ms GtG време за реакция, 400 cd/m² яркост и поддръжка на NVIDIA G-SYNC.

AOC предлага и много подобрения, които геймърите досега можеха да получат само с използване на допълнителен софтуер: AOC Dial Point ще постави мерник за прицелване, така че геймърите да могат винаги да имат маркер – дори в FPS игрите, които съзнателно ги избягват или уголемяват – по този начин те ще могат прецизно да се прицелват по всяко време. Геймърите могат да сложат и брояч на кадрите (Frames Per Second) в един от четирите ъгъла на екрана, без нужда от специален GPU софтуер или допълнителни конзолни команди. Благодарение на AOC Game Color, потребителите могат да увеличат/намалят насищането на изображението в зависимост от предпочитанията си за по-добри нива на сивото и детайли без нужда от използване на re-shaders или настройки за увеличаване на цветовете в GPU софтуера. Тези настройки могат да бъдат променяни много лесно в реално време с препроектирания QuickSwitch контролер. И двата монитора идват с функции за защита на очите и комфорт като Flicker-Free и Low Blue Light.

AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) се очаква в Европа през ноември 2018 г., а AOC AGON AG273QCX (Freesync™2 HDR) от декември 2018 г.


За AOC:

AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласния сервиз, атрактивните дизайни, ергономичните и иновативни продукти, щадящи околната среда и конкурентите цени са причините, заради които все повече и повече крайни потребители, корпоративни мениджъри и дистрибутори се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, които задоволят изискванията на всеки тип потребител, независимо за професионална, домашна или гейминг употреба. AOC е подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD дисплеи в света.
http://eu.aoc.com