Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП Е ИТ КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА И ЗА 18-ТА ГОДИНА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИТ ДИСТРИБУТОР В БЪЛГАРИЯ

2018

10

юли

София, 10 юли 2018 г. “ICT Media” и вестник “Computerworld” и тази година отличиха българските технологични компании-лидери в класацията “ИКТ Топ 100”. Фирмите са класирани според техните финансови постижения за предходната финансова година (приходи и брутна печалба). Класацията е съставена по обективни критерии с данни от отчетите на дружествата за 2017 г., предоставени от самите тях, както и от публични източници на информация като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ и други. Според изнесените данни, Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в България за 18-та година. За първа година Поликомп бе отличена и като ИТ компания на годината.
 

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи плакета на Надежда Генова, главен оперативен директор на PolyComp. “Секторът на информационните и комуникационни технологии е изключително важен за българската икономика. За последните 3 години той е нараснал над 300% и има потенциал да продължи да расте. Днес награждаваме фирми от всички сфери на информационните технологии. Тези компании подпомагат българската добавена стойност на фона на протекционизма, който се заражда в световната икономика, помагайки и на останалите икономически сектори да станат по-конкурентноспособни.“
 

“Изключително съм щастлива, че държа тази награда в ръцете си. Пожелавам на всички нас още много награди и още много млади и умни деца да се присъединят към нашия сектор, защото той наистина е повод за гордост“, коментира Надежда Генова, главен оперативен директор на PolyComp.
 

„Ролята ни се променя, но не само защото външната среда го изисква от нас. Ние като дистрибутор имаме визията на създаващи и налагащи стандарти за ИТ бизнеса и бизнес поведението. За нас бъдещето е на визионерите. В работата си търсим това, както и в различни форуми с нашите дилъри и партньори искаме да им предадем това усещане. Надяваме се в нас те да виждат свой партньор, който им дава експертни знания, подкрепа и консултации в изграждането на проекти от различни мащаби. Дистрибутор, който им помага да открият нови ниши, технологии и умения.“, коментира Надежда Генова.
 

Реализираните приходи на Поликомп през изминалата година са в размер на 206 млн. 587 хил. лева и нареждат компанията на челното място в класацията на ИТ фирмите в България. Двойното „златно“ отличие на Поликомп – ИТ компания на годината и Дистрибутор №1 в България – е безспорен успех за компанията.

В друга престижна класация на най-големите компании в България от всички сектори - Капитал топ 100 - Поликомп отново бележи успех. Заема 113-то място за 2017 г. като се отчита ръст в приходите от 12.7% спрямо 2016 г.