Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother съветва как да щадим природата не само на Деня на Земята

2018

25

апр.

Brother е компания, известна не само с качествените си продукти за печат и дигитализиране на документи, но и с традициите в екологичното си поведение. Във връзка с изминалия Ден на Земята японската компания предлага на своите потребители набор от съвети за екологично поведение и оптимално използване на суровините, с които боравим всеки ден.

 


Използвайте повторно хартията

Brother съветва да използвате за водене на бележки хартия, която вече е била употребена. Дори отпечатаните листа имат голяма площ от бели полета, които още могат да бъдат използвани за записки и скици.
Конфиденциалните документи също могат да послужат – например за постелка на по-дребните домашни любимци – след като ги извадите от шредера. Листата, накъсани на дълги ленти, могат да са много полезни на растенията, ако бъдат положени върху почвата, така че да поддържат влагата в нея и да блокират плевелите. След време те дори ще се разградят и ще обогатят почвата.

 

 


Пестете вода

Най-тривиалното нещо, което можем да направим в тази връзка, е да намалим времето за взимане на душ. Ако го сведете до дължината на една песен, това би спестило наистина много вода.
Можете също да спестите от вода за миене на съдовете, като използвате една чаша за пиене в продължение на целия ден. Водата, използвана за готвене, също може да бъде използвана повторно, вместо да бъде изхвърлена – например като зеленчуков бульон.
Поливайте цветята с ледени кубчета
За да сте сигурни, че не хабите излишно вода при поливането на растенията като я разливате извън саксиите, можете да използвате ледени кубчета.


Откажете се от пластмасата

Използвайте правилните бутилки! Вместо да купувате и хвърляте пластмасови бутилки, всеки път, когато сте извън дома, можете да си купите бутилка за многократна употреба и просто да я допълвате, като така щадите джоба си и планетата.
Същото важи по отношение на торбичките – достатъчно е да разполагате със сгъваема чанта за многократна употреба.
Добра идея е да замените стреч фолиото с восъчна хартия, когато опаковате храна. Тя е водонепропусклива и държи храната свежа. Можете също да се откажете от пластмасовите сламки в напитките си. Хартиените аналози са достатъчно здрави и биоразградими.
Brother постига голяма екологичен ефект с програмата си Cool Earth за рециклиране на тонер касети, която е помогнала да бъдат защитени повече от 5 милиона дървета в дъждовните гори на Перу и Папуа Нова Гвинеа, при което са спестени над 2.1 милиона тона въглероден диоксид.


Brother прилага същия отговорен подход и към своите продукти при проектирането на устройства, които носят международно признати знаци за екологичност, включително European Energy Star, Blue Angel и Nordic Swan.
„Вярвам, че с малки стъпки може да бъде постигнат голям ефект по отношение на екологията. Нашата компания винаги е била за пример по отношение на мерките, които взима за съхраняване на природните ресурси и ако всички ние, като потребители, започнем да следваме определени принципи, със сигурност ще променим негативната тенденция за експлоатация на природните ни богатства,“ коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.