Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

AOC обяви първия монитор AGON с AMD Radeon™ FreeSync™ 2 и VESA DisplayHDR™ 400

2018

18

апр.

Амстердам, 18-ти април 2018 г. – Специалистът при дисплеите AOC с гордост обяви новото попълнение в своята фамилия от премиум геймърски монитори AGON AG322QC4, който предлага поразителна графика с VESA DisplayHDR™ 400 VA панел, 3-странен безрамков дизайн и Quad HD (2560x1440 px) резолюция, както и дълбок статичен контраст от 2000:1, и аграсивна извивка с радиус 1800 мм. Моделът притежава честота на опресняване от 144 Hz и 4 ms GtG време за реакция в комбинация с Radeon™ FreeSync™ 2 поддръжка за гарантиране на плавно игрово изживяване и върхово конкурентно ниво на представянето.

 



DisplayHDR 400 и Radeon FreeSync 2

AG322QC4 идва със свъременните технологии за реалистична картина и възможно най-плавно игрово изживяване: VESA DisplayHDR 400 и AMD Radeon FreeSync 2. Спецификацията VESA DisplayHDR 400 specification подсигурява пикова яркост от 400 cd/m², подобрени черни нюанси и по-широк цветови набор с по-голяма дълбочина на цветовете при изобразяване на High Dynamic Range (HDR) съдържание.

За изобразяване на съдържание без насичане и накъсване се грижи технологията AMD Radeon FreeSync 2, която надгражда познатата FreeSync и поддържа различни честоти на опресняване (като синхронизира честотата на монитора с кадровата честота на графичния процесор). FreeSync 2 работи с по-строги ограничения (например задължително Low Framerate Compensation (LFC) и по-обширно цветово пространст), както и с HDR поддръжка с по-ниско закъснение от конвенционалните HDR монитори.

 

Впечатляващ и поглъщаш дизайн

Изчистените форми на AG322QC4 с покритие в дълбоко черно са подчинени на извивката на 31.5-инчовия VA панел с радиус 1800 мм. Тази агресивна изививка обгръща потребителя и покрива периферното му зрение, като при това му предлага убедително потапяне в действието. На извития дисплеи разстоянието от очите на зрителя до всяка точка е еднакво, а ъгълът на гледане е почти перпендикулярен, което елиминира всякакво изкривяване на картината и точно възпроизвеждане на контраста и цветовете.

 

Преоткриване на плавната игра

VA панелът на AG322QC4 притежава QHD (2560x1440 px) резолюция, която гарантира на геймърите забавление в продължение на много години. Това е най-добрата масова резолюция за съвременните геймъри, която предлага четири пъти повече детайли от 720p режима. Важна особеност е, че в повечето актуални игри съвременните видео процесори от среден и висок клас могат безпроблемно да осигурят висока кадрова честота в QHD, което не винаги е така при 4K. Панелът на AG322QC4 предлага зрителни ъгли, съизмерими с тези при IPS панелите.

Състезателните геймъри ще са доволни от агресивните спецификации на модела. Честотата на опресняване от 144 Hz и времето за реакция от 4 ms GtG елиминират ефектите на замазване при движение и дават на геймърите много по-добра визуална обратна връзка в бързите игри. Режимът Low Input Lag на AOC подобрява отзивчивостта на монитора в още по-голяма степен. Когато е активиран, видео сигналът заобикаля по-голяма част от вътрешната обработка и така действията с периферните устройства (клавиатура/мишка) дават визуален ефект на екрана по-бързо.

 

Персонализирайте за любимата си игра

AOC знае кои са малките неща, които геймърите ценят. Профилите Gmail Mode предлагат задаване на потребителски настройки за различните игрови жанрове като FPS, Racing или RTS за по-добра реакция и по-чиста картина. Потребителите могат да създадат и съхранят и свои собствени профили с настройки. С помощта на доставяния в комплекта OSD контролер (QuickSwitch), геймърите могат лесно да превключват между тези профили. Функцията AOC Shadow Control им позволява да оптимизират нивата на сенките чрез OSD, за да осветят тъмните области или да намалят яркостта на твърде светлите, така че да получат игрово предимство във всяка ситуация.

Стойката AOC Ergo Base позволява широк набор от настройки на височината, накланянето и завъртането за намиране на най-добрата ергономична позиция. Геймърите могат да свържат своите слушалки към наличните портове, а когато не ги използват, да ги окачат на разгъващата се стойка на AG322QC4. Двата вградени USB 3.0 порта допринасят за практичността в комбинация с дизайнерски елементи за придържане на кабелите и удобна дръжка за пренасяне. LED светлините в долната част на рамката и на гърба на монитора могат да сменят цвета си в червено, зелено или синьо с три нива на интензитет за създаване на уникално персонално излъчване на монитора.

AOC AGON AG322QC4 се очаква да е наличен през юни 2018 г. на препоръчителна крайна цена от 1169 лв. с ДДС.