Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Историята зад дизайна на Mate 10 lite

2018

25

ян.

Усвояването на full-screen дизайн тенденцията води до все по-големи дисплеи на смартфоните и става много по-трудно да ги различаваме един от друг. Но дори с подобните идеи за дизайна на формата, истинските разлики идват от материала, който се използва и детайлите като цвят, извивки, композиция, които дават съвсем различно усещане на един смартфон.

Неотдавна Huawei представи Mate 10 lite. Постигането на баланс между цена и качество на рентабилно устройство като Mate 10 lite е същинско предизвикателство за производителите на смартфони. Huawei обаче намери перфектното решение. Mate 10 lite е изцяло симетричен, притежава ослепителен и здрав корпус. Изключителният му дизайн го отличава от останалите смартфони.

 

За красота на симетрията

Перфектните пропорции и симетричните форми са важен елемент за красотата както в природата, така и в изисканите произведения на творците.
Mate 10 lite е безмилостен в стремежа си към симетрия, а цялостният дизайн придава приятелско усещане и комфорт. В задната част на устройството, светкавицата, двойната камера, сензорът за пръстов отпечатък и USB изходът, са подравнени на една и съща ос. Четирите вертикални кръгови компонента в горната част на гърба излъчват усещане за ред. В предната част двете камери вдясно са позиционирани симетрично към отворите за меката светлина и сензора вляво. Горната и долната антена също са симетрични помежду си. Цялостното оформление придава минималистичен и елегантен вид.
Зад привидно семплата естетика на симетрията има много трудности и усилия. Всъщност, симетрията и осите значително допринасят за предизвикателството на дизайна. За да се постигне този изключителен визуален ефект, дизайнерите често трябва да прибягват до многобройни настройки, включително използването на по-малки компоненти и промяна на начина, по който са подредени.

 

 

Извит корпус с нежни контури

Красотата на симетрията е характерна част от чувствителността, която олицетворява нашата научна и логическа страна; извитите краища, формите и отразяването на светлината привличат сетивата, което показва емоционалната ни страна. Mate 10 lite изоставя традиционния строг и сериозен външен облик и използва естествения и флуиден вид, който му придава артистичност, като това често е първото впечатление на хората за продукта. Изпипаният, елегантен вид е резултат от колективната интелигентност и изобретателност на дизайнерския екип на Huawei. Дизайнът на Mate 10 lite следва философията за емоционална връзка с потребителите и се стреми да показва по-плавни контури, нежен допир и цветове, които предизвикват човешките сетива.

Извитите краища на 5,9-инчовия екран и плавните контури на ръбовете на Mate 10 lite му придават безупречен цялостен вид. С краищата на дисплея, корпуса на телефона, бутона за захранване, копчето за сила на звука, външната рамка на камерите и сензора за пръстови отпечатъци, кръговете и закръглените правоъгълници във всеки последен детайл, телефонът предлага усещане за близост, усъвършенстване и хармония.

Заоблените ъгли на гърба не са просто приятни за гледане, а носят удобство, когато държим телефона в ръка. Mate 10 lite няма силно извит гръб, а вместо това просто са използвани елегантно извити странични рамки на основата на плосък гръб, което осигурява комфортен и сигурен захват.

 

Изискана изработка и оптимално използване на материалите

При проектирането на новия смартфон, вниманието към детайлите и изборът на материали отразяват философията на дизайнерския екип на Huawei, която поставя нуждите на потребителите като приоритет.

Изборът на материали при Mate 10 lite е изцяло съобразен с естетиката на продукта, издръжливостта на компонентите, разнообразната повърхност при обработка и цялостната текстура и усещане. За да постигне баланса между цена, вид и надеждност, смартфонът има конструкция от неръждаема метална рамка и алуминиево-магнезиева сплав, която е лека, силна и може да бъде преработена за постигането на различни ефекти при съставяне на тялото. За изграждане на материала се прилагат сложни полиращи процеси за постигане на най-добрия визуален ефект. Полирането се състои от множество сложни процеси, при които една малка грешка може да разруши всички положени усилия. В крайна сметка Mate 10 lite минава отвъд границата между технологията и изкуството, създавайки прекрасен метален блясък, което го поставя на едно ниво с най-високия клас устройства на пазара по отношение на външния вид и качество на материалите.

 

Уникалното усещане на Mate 10 lite е резултат както от леко извития дизайн, така и от изключителната техника при обработка на материалите. Huawei прилага пясъкоструйна обработка върху алуминиево-магнезиевата повърхност с изключително фин пясък, за да постигне силно метално усещане без студенина на металната тоналност.
Като световен лидер в индустрията на смартфоните, Huawei има много по-дълга и разнообразна продуктова линия в сравнение с други производители. Създава разнообразни дизайни, които да отговарят на изискванията на различните пазарни сегменти. Въпреки това, има уникален и последователен език на дизайна, който се разкрива в дизайнерски елементи, като например сензора за пръстов отпечатък и виртуалните клавиши. С този дизайнерски език, Huawei превръща продуктовите концепции в символи, обогатявайки информираността и разбирането на потребителите за бранда.