Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Съвети за заснемане на перфектните кадри на фойерверки със смартфон

2017

28

дек.

Камерите на смартфоните вече превъзхождат класическите такива в много аспекти. Въпреки това, малко смартфон производители се възползват изцяло от фотографските възможности на модерните телефони. Huawei е един от тях – използва изкуствения интелект и компютърна изчислителна мощ, за да постигне при Mate 10 Pro пълния набор от такива възможности. Резултатът са красиви снимки, дори при трудни условия, като например улавянето на магичните фойерверки през Новогодишната нощ.

 

 

 

 

Изкуственият интелект идва на помощ

Когато снимаме в ежедневието си, стандартните параметри на камерата са важни - с какъв сензор разполага, колко ярки са обективите и колко бързо фокусира. Освен, че предлага топ параметри по тези характеристики, Mate 10 Pro има два сензора, които повишават детайла и намаляват шума. Снимките от двата сензора се обединяват чрез усъвършенствани алгоритми. Обективите пред тези сензори са сред най-ярките, които са използвани в смартфони. Фокусът се наглася чрез разпознаване на фазата и контраста, както и чрез измерване на дълбочината и лазерно измерване на разстоянието. Благодарение на всичко това, автоматичният фокус работи безпроблемно и моментално, като ефектите са наистина невероятни.
Нека отбележим, че когато снимаме нестандартна сцена, като посочените по-горе цветни фойерверки на фона на почти черното нощно небе, камерата трябва да нагласи настройките за сцена, която е пълна противоположност на стандартната снимка, при която всичко е добре осветено. Тук идва мястото на изкуствения интелект на Huawei Mate 10 Pro, който разпознава вида сцена в реално време и подбира най-подходящите параметри, дори при необикновена ситуация.

 

Не е нужно да си опитен фотограф

Huawei Mate 10 Pro има вградена система за разпознаване на сцената, която е базирана на алгоритми с изкуствен интелект. Смартфонът веднага наглася оптималните параметри на снимката, за да получим най-добрия резултат. Устройството може да разпознава цветя, растения, храни, изгреви и залези, сняг, плаж, както и нощни кадри. Благодарение на изкуствения интелект, кадрите на снега няма да са прекалено тъмни, а залезите ще са с топли цветове и чудесна атмосфера. Храната на снимките изглежда неописуемо вкусна, а фойерверките, заснети с Mate 10 Pro, ще са повод за усмивка и за бъдещите зимни почивни дни. Новогодишното светлинно шоу е прекрасна възможност да се възползваме от тази функция в смартфона на Huawei.


Креативност без ограничения

Huawei Mate 10 Pro разполага и с режими, които не са налични при останалите смартфони. С уникалният light painting („рисуване със светлина“) режим, артистичните ефекти могат да бъдат лесно постигнати, дори без да имаме опит при нощната фотография. Кадрите се заснемат изключително лесно. Няма да ни се налага да се чудим коя експозиция да използваме, за да постигнем оптимални резултати, защото екранът на смартфона ни постоянно показва прогреса на заснемане на светлините на тъмния фон. Ние преценяваме кога сме постигнали желания ефект и можем да спрем снимането по всяко време. Цели четири различни режима на light painting ни дават възможността да се възползваме максимално от артистичния потенциал на Huawei Mate 10 Pro.
Когато останалите оставят смартфоните си настрана, защото нощните кадри са прекалено трудно изпълними за техните устройства, Huawei се отличава, предлагайки изцяло нови възможности. Можем сами да проверим колко невероятно красиви новогодишни спомени „улавяме“ с Huawei Mate 10 Pro.