Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Интелигентна камера – как да постигнем най-добрия ефект в различни ситуации

2017

15

дек.

Благодарение на флагманите от портфолиото си, Huawei вече е доказан лидер в сферата на мобилната фотография. Успехът на компанията се дължи на бързото развитие на собствените технологични решения, както и успешното партньорство с немската легенда във фотографията – Leica. Най-новият хитов модел, Huawei Mate 10 Pro, разполага с f/1.6 бленда на двойната Leica камера. Подобен ярък обектив осигурява ясни снимки без шум, дори когато снимаме в тъмни помещения или през нощта. Huawei продължава да налага нови тенденции при мобилната фотография. Този път, в допълнение към отличните сензори и обективи, компанията добавя същинска изненада в Mate 10 Pro – приложение на камерата, което използва изкуствен интелект!
Изкуственият интелект в камерата
Независимо, че малка част от нас са запознати с фотографията, всички искаме да правим и споделяме красиви снимки. Уловените моменти запазват спомените, към които се връщаме след няколко години, ровейки се из колекциите си. Качеството на снимките е важно, но не бива да пренебрегваме, че тази допълнителна услуга, този невидим помощник, не бива да се смесва с начина, по който използваме камерата си в ежедневието. Услугата трябва да работи като фон, в реално време и да обогати снимките, без намеса от наша страна.

 

 


Как работи?

Приложението за камерата на Huawei Mate 10 Pro разпознава различни видове сцени и обекти в реално време. Успешната идентификация се показва чрез малка иконка, която се появява на екрана при снимка. След това телефонът автоматично оптимизира цветовете, контраста, яркостта, експозицията и други допълни параметри. Основната цел е да направим ярки, изчистени и перфектни снимки. Ако обектът е котка, например, изображението ще изглежда така, че другите породи да ? завиждат, а ако имаме образ на храна, снимката ще накара приятелите ни да дойдат бързо на гости за вечеря.
Какво може да разпознае Huawei Mate 10 Pro?
Изкуственият интелект в Mate 10 Pro разпознава много различни сцени, сред които цветя, небе, растения, снимки на храна, залези и изгреви. Когато сме на работа лесно можем да оценим оптимизацията на текст, а когато караме ски, например, интелигентният телефон автоматично подсилва снимките на снежната писта. Благодарение на специални умни алгоритми, снимките, идващи директно от камерата на Huawei Mate 10 Pro, са сравними с професионални, пипнати от графични дизайнери, използващи сложен софтуер за обработка на изображения.


Магични портрети

Huawei Mate 10 Pro създава и страхотни портретни кадри. До скоро, за да направим красиви портрети, се изискваха скъпи обективи и SLR (single-lens reflex) камери. Сега, чрез Mate 10 Pro с двойна Leica камера и изкуствен интелект, който анализира снимките в галерията, можем лесно да постигнем красив фон с боке ефект, а обектът остава ясен и изпъква на фоновата сцена. Популярните селфита, заснети с предната камера на интелигентния телефон на Huawei, също са висококачествени.

 

 

За професионалистите

Тези от нас, които имат пълен контрол върху функциите на камерата, ще останат изключително доволни с Mate 10 Pro. Pro режимът осигурява достъп до скоростта на затвора, ISO, баланса на бялото и ръчните настройки на фокуса.
Mate 10 Pro към момента е най-развитият и модерен смартфон в света, използвайки изкуствен интелект в софтуера си. В допълнение, сложните изчисления, свързани с AI, се извършват чрез чип, който разчита на невронна мрежа. Mate 10 Pro предлага още прекрасен дизайн и издръжлив стъклен корпус. Дисплеят - 6-инчовият FullHD+ OLED екран в съотношение 18:9, е почти без никаква рамка. Устройството е прахо- и водоустойчиво, а едва 20 минути заряд осигуряват достатъчно батерия за цял ден. Да не забравяме, че Mate 10 Pro използва и най-новата операционна система на Android – Oreo, а интерфейсът е последният EMUI 8.0.