Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Brother отбелязва успеха на инициативата си за защита на околната среда

2017

5

септ.

През тази година благотворителната инициатива Cool Earth, подкрепяна от Brother, празнува 10-тия си рожден ден. Японската компания работи с организацията от 2009-а г. и по този начин помага за промяната и спасяването на живота на хората, живеещи в застрашените дъждовни гори. Всичко това се случва благодарение на клиентите на Brother.

Един от най-значимите успехи е свързан с предотвратяване на разрушаването на дъждовните гори в областите на Перу с най-много местно население. Семействата от селото Ashaninka, които живеят под прага на бедността, са изправени пред трудно решение – да приемат договора за продажба на прилежащата гора или да я запазят. Вождът на селото, Цезар Бустаманте, се свързва с Cool Earth за помощ.

Започвайки с Ashaninka, подкрепата на благотворителната организация се разпростира върху още 16 съседни населени места, създавайки Ashaninka Partnership – защитен щит, който прави съседните 1.4 милиона акра от дъждовни гори недостъпни за секачи.
Това партньорство променя живота на селата чрез редица комунални инициативи, които подобряват здравето и благосъстоянието на живеещите там хора.


Развитие на здравни услуги

През 2009 г. селяните живеят на повече от 20 часа път от най-близката болница. Тази отдалеченост означава, че здравословните проблеми са една от най-големите заплахи за обществото. Животът на хората е под постоянен риск, а смъртността при новородените е два пъти по-висока от средното за страната – повече от една трета от семействата са губили дете.
През последните осем години, отварянето на нови медицински постове означава, че 72% от населението се намира на максимум един час път от медицински грижи, което е значителен подобрение в сравнение с предишната стойност от 31%.
Снабдяването с мрежи за комари помага за намаляването на случаите на малария с 60%, а каптирането на два природни извора дава на 74 семейства достъп до чиста и безопасна вода.

Над 70% от членовете на обществото са доволни от достъпа до медицински услуги, осигурен в резултат от промените.
Увеличаване на поминъка чрез отглеждане на кафе и какао.

Партньорството позволява на селяните да създават свой собствен поминък, гарантирайки доход за обществото и бъдещите поколения.
Специалисти консултанти и техници са наети да подобрят култивирането на какао и кафе. Това е подкрепено със създаването на асоциация на какао производителите, която предлага микро кредити на девет села и слънчеви сушилни за какао и ферментация на три села.

Благодарение на инвестицията, 2.4 тона какао и половин тон кафе са изнесени за Великобритания, което повишава доходите с 40%.

 


 

Образоване на бъдещето

За да генерира дългосрочен ефект от партньорството, Cool Earth се фокусира върху следващото поколение. От 2009 г., 77% от децата посещават по-добри училища в три нови сгради и една, ремонтирана след наводнение.
По-големите също се възползват от финансиране на по-висока степен на образование за трима студенти и обучение за екипи за наблюдение на горите.
Инвестиция в обществото
Тъй като наводненията са постоянен и разрушителен проблем, партньорството подкрепя над 2960 пострадали. Това става чрез снабдяване с инструменти за аварийни ситуации и финансови помощи на семействата на жертвите и преместването им извън рисковото село Parijaro.
Жителите на Camantavishi са получило подслон чрез изграждането на 11 нови къщи и осигуряването на електричество от соларни панели.


Спасяване на дървета

За последните осем години Brother имаше честта да играе неразделна роля в Ashaninka Partnership, но това е заслуга и на всички европейски клиенти, които са използвали програмата за безплатно връщане и рециклиране.
Благодарение на нашата схема, за всеки осем касети с мастило или четири тонер касети, едно дърво става защитено.
Усилията на Brother успяват да запазят 4.3 милиона дървета и защитават 7400 акра от застрашени дъждовни гори в Пери и Папуа Нова Гвинея. В резултат на това са отделени 2.1 милиона тона по-малко CO2, който затопля атмосферата.

 

 

За Brother
Brother е световно известна технологична компания, създадена в Япония преди повече от век. В момента има офиси в 44 държави, а продуктите й се продават в повече от 100. Започнала като производител на шевни машини през 1908 г., Brother Group е развила и разширила неимоверно през годините гамата от технологични продукти и услуги, които предлага. Днес някои от най-известните от тях са принтерите, мултифункционалните устройства, факсовете, етикетните принтери и мобилните печатни решения, които се произвеждат в собствени фабрики на компанията, намиращи се в Япония, Китай, Виетнам, Малайзия и др. азиатски страни.
На Европейския пазар Brother стъпва през 1958 г., като в момента има силно присъствие с търговски офиси в 19 европейски държави, централен офис за Европа в Манчестър (Англия) и две производствени мощности в Европа за рециклиране на консумативи: Великобритания и Словакия. Brother непрекъснато отговаря на променящите се нужди на пазара като патентова и произвежда нови и оригинални продукти. Продуктовите дизайнери на компанията са създали някои от най-продаваните устройства в Европа, като първото в света компактно А3 мастилено-струйно мултифункционално устройство. Brother е един от лидерите в доставките на печатна техника за малкия и среден бизнес. Освен това, Brother продължава да изследва нови пазари и продуктови сфери, да разработва напреднали технологии и иновации в потребителския софтуер.