Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Тънките и елегантни монитори AOC с дизайн от Studio F. A. Porsche скоро в продажба

2017

17

авг.

Двата нови модела, проектирани от прочутата дизайнерска къща Studio F. A. Porsche съвместно със специалиста при дисплеите AOC са 24-инчовият AOC PDS241 и 27-инчовият AOC PDS271 - единствени по рода си монитори с уникален външен вид. И двата дисплея притежават тристранен безрамков AH-IPS панел и асиметрична метална стойка, която скрива захранващия и сигналния кабели, като по този начин позволява постигането на ултра тънък, минималистичен вид. 27-инчовият PDS271 наскоро получи наградата COMPUTEX d&i 2017 за своя изключителен дизайн.

 

 Дизайнерска философия от Ferdinand Alexander Porsche

Пътешествието към изключителния дизайн започва с цитат на Ferdinand Alexander Porsche, който е и един от водещите принципи на Studio F. A. Porsche: „Ако анализирате функцията на един обект, неговата форма често става очевидна.” В случая с мониторите, функцията е да изобразяват визуално съдържание, което се осъществява посредством основния компонент – панела. Така, концептуално един идеален монитор би бил чист панел, без стойка, кабели или други допълнителни елементи. Когато се срещнем с реалността, обаче, съвременните монитори обикновено идват с цяла плетеница от кабели, стърчащи от задната страна. Идеята в дизайна на PDS серията е да се премахне тази бъркотия чрез комбиниране на функционалността на стойката и кабелите в едно. Крайният резултат е асиметрична метална стойка, вдъхновена от естествената свободна форма, която приема необходимите кабели във вътрешността си. Цилиндричната форма на пантата на стойката дава интуитивно възприятие за възможността за накланяне на екрана.

  

 

Иновативни, тънки и елегантни

Дисплеите от PDS серията са магнит за погледите от всякакъв ъгъл. На предната страна, тристранния безрамков дизайн позволява на потребителите да оценят AH-IPS панела в неговия пълен блясък. Асиметричната метална стойка акцентира върху опростения и минималистичен вид. Тези монитори имат много изчистен изглед и отзад, тъй като липсват видими кабели, което ги прави идеалния избор за публични пространства. Страничният профил на моделите от PDS серията хипнотизира със своята дебелина от едва 5.2 мм.

Захранването и входният сигнал са опроводени през стойката, а конекторите са изведени във външна кутия под формата на HDMI и захранващ куплунг. Интегрирането на кабели в стойката революционизира подхода към разработка на дизайна на монитори. Така с PDS серията “формата израства от функцията”.

 

Изключителна визия отвън и отвътре

Външният вид на тези дисплеи не наподобява нито един друг монитор на пазара. Във вътрешността си те използват последно поколение AH-IPS панели от AOC, които са подходящи за практически всички приложения. Резолюцията е Full HD 1920 x 1080 пиксела с широки зрителни ъгли от 178°. Благодарение на технологията AOC SuperColor WCG, панелите покриват 100% от sRGB и 90% от цветовия спектър NTSC.


И двата монитора са снабдени с технологията Low Blue Light, която намалява вредната синя светлина с къса дължина на вълната, както и с технологията Flicker-Free, която регулира яркостта на монитора с постоянен ток, вместо с пулсово-широчинна модулация, за да намали трептенето и породения от него и дискомфорт в очите.

 

 

За AOC:
AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласния сервиз, атрактивните дизайни, ергономичните и иновативни продукти, щадящи околната среда и конкурентите цени са причините, заради които все повече и повече крайни потребители, корпоративни мениджъри и дистрибутори се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, които задоволят изискванията на всеки тип потребител, независимо за професионална, домашна или гейминг употреба. AOC е подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD дисплеи в света. www.aoc-europe.com