Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

За 17-та поредна година ПОЛИКОМП е най-големият ИТ дистрибутор в България

2017

20

юли

София, 10 юли 2017 г. “ICT Media” и вестник “Computerworld” и тази година отличиха българските технологични компании-лидери в класацията “ИКТ Топ 100”. Фирмите са класирани според техните финансови постижения за предходната финансова година (приходи и брутна печалба). Класацията е съставена по обективни критерии с данни от отчетите на дружествата за 2016 г., предоставени от самите тях, както и от публични източници на информация като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ и други. Според изнесените данни, Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в България за 17-та поредна година.


Владимир Владков, издател на вестник “Computerworld България”, връчи наградата на Поликомп като сподели: “Глобализацията се усеща изключително силно в ИТ бранша, както показва и настоящата класация, ИТ специалистите могат да работят от всяко място, включително от дома си или на път, за всеки клиент, независимо дали е в съседния отдел на компанията или е на другия край на света. Затова е изключително радостен фактът, че българска компания успява за поредна година не само да се пребори с международните компании в областта на ИТ дистрибуцията, където маржовете на печалба стават все по-малки, но и да увеличава оборота и партньорската си мрежа всяка година.“


Реализираните приходи на Поликомп през изминалата година са в размер на 184 млн. 337 хил. лева и нареждат компанията на челното място в класацията на ИТ фирмите в България. „Златното“ отличие на Поликомп – дистрибутор №1 в България – е безспорен успех за компанията.

 

Целта на Поликомп е не само отчитането на ръст в оборота, а също и допринасянето за развитието на ИТ инфраструктурата в страната и постигането на световните стандарти във всеки проект, в който компанията участва с експертиза. „Ето защо винаги сме помагали на партньорите си не просто да дадат най-ниска цена или да копират чуждо решение, а да направят работещи проекти с най-новите технологии, които да изведат бизнеса на техните клиенти до световно ниво. Стремим се да добавяме смисъл в работата си с всеки производител и стойност в отношенията си с всеки български партньор.“, коментира Надежда Генова, Директор на Поликомп.

 

Предлагането на завършени продуктови линии и решения, заедно с коректността, гъвкавостта и надеждността, са част от качествата, които нареждат Поликомп сред най-успешните ИКТ компании в България.


В друга престижна класация на най-големите компании в България от всички сектори - Капитал топ 100 - Поликомп отново бележи успех. Заема 119-то място за 2016 г. като се отчита ръст в приходите от 5.91% спрямо 2015 г.