Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

През празниците бъдете #selfieless с Canon

2016

18

ноем.

 

#selfieless каузата е на път да завладее и България. В цяла Европа хиляди хора прегръщат #selfieless предизвикателството и насочват камерите не към себе си а към другите, превръщайки се в част от социалната инициатива за правене и документиране на добри дела.


 

Движението, което води началото си от Canon Europe с дарение от 1 милион евро на Червения кръст (благотворителна организация с дълга традиция в безкористната помощ) обхваща цяла Европа чрез хора, които правят добро и номинират свои приятели и познати да направят същото. Мисията на #selfieless е тази Коледа да бъде по-добра. Идеята за празник, в който селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта ще остане в сърцата на хората и ще даде положителен старт на новата 2017г. #selfieless предизвиква всеки да направи нещо, което ще му донесе лично удовлетворение от това, че помага. #selfieless няма сценарий, a разчита на личното самосъзнание на предизвиканите да продължат инициативата и да бъдем по-добри, защото това зависи от нас!

Живеем в свят, в който ежедневно се правят средно 93 милиона селфита. Движението #selfieless обръща фокуса към важността и духа на безкористност във времето, когато всеки от нас е настроен да прави добро – Коледа.

Служителите на Canon България са едни от първите, който се включиха в инициативата и ще насърчават правенето на добро. Те направиха дарение на Български Червен кръст, което ще бъде използвано за развиване на творческите заложби на деца със специфични потребности. Нещо повече, редица известни лица също заявиха съпричастност към #selfieless движението, и много скоро ще споделят снимки на техните #selfieless дела с многобройните си последователи.
От Canon заявяват: “Коледа е време за безкористност. Малките прояви на добрина могат да имат огромно отражение върху нечий живот, особено в тези дни. Именно затова, беше естествено да поканим хората да използват камерите си , за да споделят доброта. Всеки може лесно да се включи. Доброто може да бъде толкова голямо или малко, колкото пожелаете, единственото правило е да бъде безкористно.” Просто направете добро, снимайте се, публикувайте го в социалните мрежи с хаштаг #selfieless и предизикайте трима приятели да направят същото.

Какво може да означава #selfieless добро:
• Да се погрижиш за природата
• Да подариш старите си дрехи на нуждаещ се
• Да помогнеш на възрастен човек да занесе покупките до дома си
• Да дариш кръв
• Да купиш храна на бездомен човек

Време е да насочим обективите в обратна посока и да се фокусираме върху другите. Нека празниците ни бъдат #selfieless.


За Canon Europe
Canon Europe е регионалното търговско и маркетингово звено на Canon Inc., представен в 116 страни и с персонал от 19,000 души в цяла Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA).
Създадена през 1937 с амибицията да предлага най-качествените фотоапарати на своите клиенти, нестихващата страст на Canon към Силата на образа е наложила технологичното предимство на компанията на много различни пазари и я е превърнала в световен лидер в професионалните и потребителски решения в областта на обработката на изображения.
Компанията предлага продукти, които варират от компактни дигитални и SLR камери, през лещи и портативни рентгенови апарати, до мултифункционални и професионални принтери, всички те обогатявани от набор от допълнителни услуги.
Canon инвестира сериозно в технологично развитие и разработки, за да осигури най-богатата и новаторска гама от продукти и услуги, задоволяващи творческите потрeбности на клиентите. От любители фотографи до професионални печатници, всеки клиент на Canon може да следва своята страст за качество на изображението.
Корпоративната философия на Canon е позната като Kyosei – “Живеем и работим заедно за общото благо” В страните от EMEA, Canon Europe се стреми към устойчиво бизнес развитие, фокусирайки се върху намаляването на влиянието върху околната среда и помагайки на потребителите да направят същото чрез използването на прoдуктите, услугите и решенията с марка Canon. Canon е глобално сертифициран по ISO 14001, което е демонстрация на стандарт за управление на влиянието върху околната среда на световно ниво. Повече информация за Canon Europe може да намерите на: www.canon-europe.com