Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

D-Link анонсира нови мултифункционални принт сървъри

2010

23

март

София, 17 март, 2010 - D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, обяви появата на три нови устройства от актуалната серия принт сървъри на компанията. DPR-1020, DPR-1040 и DPR-2000 дават възможност на мрежовите потребители да използват удобно и ефективно пълния капацитет на популярните многофункционални устройства – принтер, копир, скенер и факс в едно. Устройствата, всяко от които поддържа т.нар. GDI принтери, предлагат и дистанционен печат (IPP или Internet Printing Protocol), както и редица опции за управление на процеса по сканиране и изпращане на факс.

„Чрез принт сървърите на D-Link потребителите могат да се възползват изцяло от предимствата на мрежовата си връзка и да управляват ефективно и дистанционно работни процеси с голямо натоварване като отпечатване на материали, сканиране или факс комуникация.” , коментира Олег Стоянов, Технически директор в D-Link България.

DPR-1020 e подходящ за малкия офис или дома – в среда, в която обикновено се споделя един принтер или мултифункционално устройство. Продуктът предлага един USB 2.0 порт и един 10/100 Ethernet порт за връзка в мрежата. Администрирането се извършва лесно и удобно през WEB интерфейс като налице е поддръжка на различни операционни системи като Windows NT/2000/XP/Vista, Apple MacOS с AppleTalk, Linux и Unix.
От своя страна DPR-1040 надгражда тези възможности и добавя безжична свързаност към пакета от придобивки за потребителя. Помислено е и за сигурността на връзката с интеграцията на последните технологии за защита, включително и чрез типичния за много от устройствата на D-Link WPS (WiFi Protected setup) бутон.

DPR-2000 може да споделя до 4 USB принтера/мултифункционални устройства, по кабелен път или безжично и е насочен към по-големи групи потребители, отдели и обществени служби. Може да се конфигурира отделен достъп до принтера от посетителите или гостите на офиса, които разполагат със собствен компютър.
Всички принт сървъри от серията са оборудвани със софтуера D-Link Click'n Connect (DCC). Той представлява удобен помощник, който води с лесни стъпки потребителите през процеса на конфигуриране като по този начин времето за пускане на устройството в експлоатация се свежда до няколко минути.