Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

Windows 10 Creators Update - освободи твореца в теб!

2017

7

апр.

От пускането на предварителната версия за Windows Insider намираме няколко нови полезни функции. От една страна, браузърът Edge ще включва раздел с визуализации. Това ще бъде изключително полезно, ако имате множество отворени табове и не искате да гадаете къде е търсеният от вас. Също така Edge ще блокира ненадеждно Flash съдържание и вие ще трябва да кликнете върху него, ако искате то да стартира. 
 

В тази версия има и "нощен режим" за "по-слаба синя светлина", която ще облекчи натоварването на очите ви. Ще можете да организирате и плочките в Start менюто в папки, и е налична и опция за споделяне на приложения, режим за избирателно снимане на екрана, което по-рано беше ограничено до OneNote, функция за "Опресняване на Windows", за да преинсталирате операционната система и поддръжка за екрани с много висока резолюция (4K, 5K и т.н.).
 

Не са забравени и нуждите за сигурност - ъпдейтът ще донесе нов Windows Defender Security Center, откъдето да управлявате антивирусната си програма, файъруола, акаунтите на системата и др.
 

Microsoft обединява новите функции в три основни категории - 3D, гейминг и хора.
 

3D
Microsoft иска да превърне Windows 10 в платформа не само за виртуална, но и за добавена реалност и холографски изчисления - всеки ще може да създава, разглежда и споделя в ново измерение. За да постигне това, компанията ще акцентира върху поредица от нови продукти с поддръжка на 3D съдържание. Paint и PowerPoint включват опция за създаване и редактиране на 3D обекти.
 

С новата графична програма Paint 3D можете да създавате 3D модели, които да споделяте онлайн. За Microsoft това е само началото и компанията обещава, че 3D функционалността ще бъде интегрирана в “най-популярните приложения” в следващата година.
 

Microsoft ще си сътрудничи с поредица компании като HP, Dell, Lenovo, Asus и Acer, за да направи виртуалната реалност по-евтина. Всички те ще създадат нови шлемове на достъпни цени.
 

Гейминг
Microsoft обяви, че следващата версия на Windows 10 ще се превърне в най-добрата платформа за броадкастинг и 4К гейминг. Xbox Live и Windows 10 ще ви отведат на следващото ниво с 4К гейминг и вграденият Beam.
 

С тези актуализации почти ще се елиминира лагът между зрителите и излъчващите видео. Разполагате и с Beam - стрийминг услуга, която позволява на зрителите да си взаимодействат по-пряко с излъчващия видео и вече ще бъде вградена в Windows 10. С нея геймърите могат да създават собствени и да следят чужди сесии. Геймърите ще могат да стартират Beam излъчвания веднага след като получат актуализацията Windows 10 Creators чрез натискане на бутона Windows и клавиша "G“. Beam потребителите също ще бъдат в състояние да изпращат аудио команди на излъчващия.
 

Освен това компанията обяви официално, че Game Mode и други функции за стрийминг на игри ще са част от Crators Update на Windows 10.
 

Хора
С новия ъпдейт потребителите ще могат да поставят иконки за роднини и приятели директно в лентата с инструменти. Потребителите ще могат да пускат файлове директно в тези иконки, за да ги споделят максимално бързо, както и ще могат да общуват от там със своите близки.


Windows 10 Creators Update идва на 11 април 2017 - надгради твореца в теб!