Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ПОЛИКОМП – Най-голям ИТ Дистрибутор за 2015 год.

2016

6

юли

София, 6 юли 2016 г. За първи път вестник Computerworld България награди на официална вечерна церемония на 5 юли лидерите в уникалната класация на водещите технологични компании в България “ИКТ Топ 100”. Според изнесените данни в 19-то издание на класацията, българският ИТ дистрибутор Поликомп запазва лидерската си позиция на пазара на информационни и комуникационни технологии в страната.

Фирмите са класирани според техните финансови постижения за предходната финансова година (приходи и брутна печалба). Класацията е съставена по обективни критерии с данни от отчетите на дружествата за 2015 г., предоставени от самите тях, както и от публични източници на информация като Търговския регистър, регулаторни органи, БФБ и други.

Реализираният през изминалата година от Поликомп ръст от 17.3 % в сравнение с 2014 г. и оборот от 174 млн лв. нареждат компанията на челно място в класацията на ИТ фирмите в България, превръщайки я в най-успешната българска ИТ компания. Лидерското място на Поликомп – дистрибутор №1 в България – е безспорен успех за компанията, която в продължение на 16 поредни години успява да запази водещата си позиция в ИТ сектора.

„Отчитаме 2015 година като много успешна за компанията ни. Горди сме, че резултатите ни не се дължат на няколко проекта, с които да се похвалим или изброим, а по-скоро на ежедневния ни ръст, който е резултат на системните ни подобрения в ИТ дистрибуцията. Отбелязваме двуцифрен процент ръст и в броя на дилърите, с които работим. Нашите партньори разчитат на нас, на това, че качеството на обслужване е на световно ниво, на спазването на поетите обещания, на финансовата стабилност на нашата компания и коректността в отношенията. Това е доверие, натрупано много години, за което се борим всеки ден с целия ни екип.“ – сподели Надежда Генова, Директор на Поликомп.

Постигнатият ръст за изминалата година и разрастването на компанията, независимо от стагнацията на ИТ бизнеса в България, я нареждат сред най-успешните ИКТ компании в България.