Моля, въведете вашето потребителско име и парола.
Изчакайте зарежда се ..
Изчакайте зарежда се ..

ДЕБЮТ НА LG G5: ПЪРВИЯТ МОДУЛЕН СМАРТФОН

2016

23

февр.

БАРСЕЛОНА, 21 февруари 2016 г. — LG Electronics (LG) представи своя дългоочакван смартфон LG G5, изцяло нов като дизайн – с лъскав метален корпус, сменяема батерия и дизайн за модулна конфигурация, която осигурява по-голямо удобство при работа. Съвместим с LG Friends, колекция от допълнителни устройства, G5 може да се превърне в цифрова камера, Hi-Fi плейър и какво ли още не.

С корпус изцяло обгърнат от лъскав метал и възможност само за секунди чрез приплъзване да замените изтощената батерия с нова, напълно заредена, LG G5 превъзхожда по визия своя предшественик - LG G4.

На първо място, широкоъгълния 135-градусов обектив на G5 ви дава възможност да заснемете най-добрия кадър, избирайки между стандартно снимане или такова с широк обектив. Освен това, винаги включеният дисплей прави така че информация като час, дата, както и всичките ви известия да са само на поглед разстояние, без да се налага да включвате G5. Трето, 3D стъклото Arc Glass, което участва в изграждането на 5,3-инчовия дисплей, създава лека извивка и осигурява гладка метална повърхност чрез усъвършенстван процес на микрдозиране, за който е използван анодизиран алуминий по изцяло нов начин.

Антената е незабележимо интегрирана в самия корпус, и така не нарушава целостта на елегантно проектирания метален корпус. Дизайнерите на LG извеждат концепцията за метален корпус стъпка напред, добавяйки бляскав завършек, който добавя контраст в дизайна и осигурява по-добро усещане при хващане.

Първият смартфон на LG от модулен тип

Иновативният модулен дизайн на LG G5 за първи път дава възможност на смартфон лесно да се превръща в цифрова камера, Hi-Fi плейър и различни други устройства, като същевременно си запазва традиционната сменяема батерия и цялостен метален корпус.

LG CAM Plus е универсална модул-камера, която може да бъде прикрепена към телефона чрез слота за батерията и така да осигури удобен захват и управление на самостоятелна камера. LG CAM Plus е снабдена с бутони за включване/ изключване, снимане, запис на видео, увеличаване на картината. Тя има и LED индикатор и прави телефона по удобен за хващане. Камерата има и опция за интуитивен авто фокус и заключване на експозицията, функции присъщи за цифрови фотоапарати. Когато е прикрепена към LG G5, камерата осигурява допълнителен капацитет на батерията от 1,200mAh и така дава възможност за по-продължително снимане и повече забавление.

LG Hi-Fi Plus с B & O PLAY е иновативен портативен Hi-Fi DAC аудио плейър, разработен в сътрудничество с B & O PLAY, така че да задоволи нуждите на тези, които искат да се наслаждават на първокласен звук, който обикновено е достъпен само при високия клас аудио устройства. LG Hi-Fi Plus с B & O PLAY се откроява със своя изчистен и елегантен скандинавски дизайн и премиум аудио технология. В допълнение към 32-битовата Hi-Fi DAC семплираща технология, внедрена за първи път в LG V10, LG Hi-Fi Plus с интегрирана функция B&O PLAY също поддържа и 32-битов 384kHz аудио плейбек с висока резолюция. LG Hi-Fi Plus с B & O PLAY може да се използва или като модул към LG G5, или като отделен Hi-Fi DAC и да се свърже с който и да е смартфон или персонален компютър.

Изключително широк обектив и подобрено потребителско преживяване

Отразявайки дългогодишната репутация на LG като лидер при смартфон камерите, LG G5 има две камери на гърба: една със стандартен 78-градусов обектив и още една със 135-градусов широкоъгълен обектив, размер невиждан до момента в смартфон. Обективът от 135 градуса на LG G5 предлага зрителен ъгъл, който е приблизително 1,7 пъти по-широк от този на съществуващите смартфон камери и е с 15 градуса по-широк от зрителното поле на човешкото око. Широкият обектив прави заснемането на пейзажи, високи сгради и големи групи от хора по-лесно, като същевременно не се налага снимащият да се отдалечава прекалено от обекта.

LG G5 разполага с набор от фото ефекти, сред които Pop-out Picture, Film Effect и Auto Shot. Pop-out Picture съчетава изображения, заснети от стандартния и широкоъгълния обектив, за да се създаде ефекта на “снимка в рамка”. Функцията Film Effect може да прилага девет различни емулатора на изображенията, а Auto Shot улеснява използваемостта на камерата, като автоматично заснема перфектното селфи, след като разпознае и фокусира лицето.

Винаги включен дисплей за по-голямо удобство

5,3-инчовият Quad HD IPS Quantum дисплей на LG G5 може да бъде включен постоянно чрез функцията Always-on, която за първи път е налична за основен дисплей на смартфон. Концепцията за постоянно включен дисплей бе възможна най-напред за втория екран на LG V10 и сега тази функция развита и възможна и за основния дисплей, давайки непрекъсната информация за времето, датата и състоянието на батерията, дори когато G5 е в неактивен режим. Това означава, че винаги можете с един поглед да проверите точния час, дори по време на важни срещи или когато ръцете ви са заети.

За да се намали консумацията на енергия, LG променя функцията на дисплея за управление на енергия и драйвера на паметта на интегралната схема, така че само една малка част от дисплея да бъде осветена. Благодарение на тази технология, функцията за винаги включен дисплей изисква само 0,8 % от пълния капацитет на батерията на час, за да работи. Телефон като LG G5, който има функция за постоянно включен дисплей значително ще оптимизира живота на батерията си, имайки предвид че потребителите поглеждат телефона си до 150 пъти дневно, просто за да проверят часа.

Друга нова функция на подобрения дисплей на LG G5 е Daylight Mode, която осигурява изключителна видимост на дисплея на дневна светлина и определено надминава технологията за автоматично регулиране на яркостта. Daylight Mode засича околното осветяване и мигновено увеличава или намалява яркостта на дисплея до 850 нита. G5 ще е готов, дори и преди очите ви са се адаптирали към различните условия на осветеност.

Разнообразна гама от допълващи устройства

Заедно с G5, LG въвежда революционната за сегмента услуга - LG Playground. По този начин LG засилва връзките си със своите партньори и въвежда различни устройства и поддържащи програми, за да оптимизира напълно LG Playground.

Като част от екосистемата, LG представя широка гама от допълващи устройства, сполучливо наречени “приятели”, които осигуряват забавление, предоставяйки преживяване далеч отвъд традиционното.